In de brievenbus – ‘De kolibrie’ – Katie Hiekkapelto

In de brievenbus – ‘De kolibrie’ – Katie Hiekkapelto

De kolibrie

Achterflap: Een  moord in het bos. Het slachtoffer: een jonge vrouw, in haar zak een amulet met een exotische beeltenis. Het moordwapen: een hagelgeweer.

Een tweede moord: dezelfde omgeving, dezelfde methode, hetzelfde sieraad. Op grond waarvan kiest de moordenaar zijn slachtoffers uit? Houden de sieraden verband met een geheime cult? Wie is de volgende die sterft?

Anna Fekete, die als kind tijdens de oorlog in Joegoslavië naar Finland is gevlucht, is net begonnen met haar werk als politierechercheur in een Noord-Finse stad als ze midden in een opzienbarend moordonderzoek terechtkomt. De situatie wordt er niet makkelijker op wanneer haar partner Esko openlijk zijn racistische opvattingen spuit. Verder is er nog het Koerdisch meisje Bihar dat kopzorgen veroorzaakt. Uit angst voor eerwraak neemt zij contact op met de politie, maar tijdens de verhoren slikt ze haar woorden weer in. Als Anne haar nu de rug toekeert en Bihar iets overkomt, zou ze het zichzelf nooit kunnen vergeven.

Hiekkapelto geeft de lezer een onsentimentele kijk op de Finse maatschappij en de culturele tradities aldaar. Een verbazingwekkend debuut!‘- The Irish Times

Stoere, krachtige misdaadroman.‘ – Publishers Weekly

Kati Hiekkapelto (1970) is afkomstig uit Oulu, een stad in het noordwesten van Finland. Ze is opgeleid tot remedial teacher en heeft lesgegeven aan immigranten. Ze woont samen met haar man, drie kinderen en een grote dierenschaar op een oude boerderij in Hailuoto. Als ze niet schrijft, treedt ze op samen met haar punkband Parrakas nainen (Vrouw met baard). De kolibrie is haar debuut.

Met dank aan A.W. Bruna Uitgevers voor het beschikbaar stellen van een leesexemplaar.

Mijn recensie zal binnenkort gepubliceerd worden op Passie voor Boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: