In de brievenbus – Lieveling – Kim van Kooten

In de brievenbus – Lieveling – Kim van Kooten

omslag-lieveling-kim-van-kooten

Lieveling – Kim van Kooten
Naar het verhaal van Pauline Barendregt.

Achterflap
Puck is vijf jaar en woont met haar moeder in een achterstandswijk in Rotterdam. Op een dag verhuizen ze naar een kapitale villa in Zwijndrecht, waar de nieuwe man van haar moeder woont. Het lijkt een sprookje: de man – die door Puck ‘ome Meneer’ wordt genoemd – ontfermd zich over het meisje. Ome Meneer overlaadt haar met cadeaus, wast drie keer per week Pucks haren en samen maken ze lange tochten in zijn grote auto.

Puck is zijn lieveling.
Het is hun geheim.
Maar soms worden geheimen te groot om te
bewaren en willen ze gevonden worden.

In Lieveling – gebaseerd op het verhaal van Pauline Barendregt – geeft Kim een stem aan het meisje Puck, en weet ze dankzij haar lichtvoetige, maar haarscherpe toon het onvoorstelbare voorstelbaar te maken. Ze laat licht schijnen op een donker thema en weet een heftig verhaal met humor te vertellen – een prestatie van formaat.

Na het lezen van Lieveling wil je Puck nooit meer alleen laten.

KIM VAN KOOTEN (1974) is actrice en schrijver. Ze speelde o.a. in Zusje, Hollands Hoop en Missie Aarde. Ze schreef scenario’s voor de bioscoophits Alles is liefde en Alles is familie. Haar werk werd bekroond met meerdere Gouden Kalveren.

PAULINE BARENDREGT (1969) is Design Director en gaf jarenlang leiding vaan de ontwerpteams van internationale modemerken. Sinds 2010 is ze eigenaar van Studio Button, een strategie design consultancy in Amsterdam.

‘Een van de sterkste en meest gedurfde debuten die ik ooit heb gelezen. Dit verhaal over misbruik en veerkracht is zowel hartverwarmend als ondraaglijk, zowel vitaal als buitengewoon angstwekkend, en krijgt vleugels door zijn vertederende heldin.’

Michel Faber, auteur van Lelieblank, scharlakenrood en Het boek van wonderlijke nieuwe dingen.

Lieveling mag ik lezen voor een blogtour #blogbom, mijn recensie – en die van andere bloggers –  zal 18 december gepubliceerd worden.

Met dank aan Lebowski Publishers voor het beschikbaar stellen van een leesexemplaarLieveling1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: