In de brievenbus – Ritueel – Isa Maron

In de brievenbus – Ritueel – Isa Maron

RitueelRitueel – Isa Maron

Het derde deel in de koelbloedige serie De Noordzeemoorden

De Noordzeemoorden; een vierdelige thrillerserie die de lezer meevoert van Amsterdam naar Texel, en verder langs de Noordzee. Op overtuigende wijze schiep Maron een wereld waarin de levens van rechercheur Maud Mertens en student Kyra Slagter samenkomen. Massaal raakten lezer in de ban van de verdwijning van Kyra’s zus Sarina.

Over Ritueel: Diep in de modder bij een villa in Amsterdam-Noord stuit een tuinman op een schedel. Maud Mertens probeert via de voormalige bewoonster van het pand – de schatrijke, dementerende Ina Demsterwold – te achterhalen wie er achter deze gruweldaad schuilgaat. Ze stuit hierbij op een muur van stilzwijgen. Dan worden op het terrein van de villa veel meer lichaamsdelen gevonden en ontdekt Maud dat de vrouwelijke slachtoffers met vaste regelmaat begraven zijn. Wie zijn de dode vrouwen? Waar zijn de lichamen gebleven en is het te voorkomen dat er een volgend slachtoffer valt?

Intussen raakt ook het onderzoek naar de vermissing van Kyra’s zus Sarina in een stroomversnelling. Zowel Kyra als Maud beseffen dat de zaken waar ze aan werken veel groter zijn dan ze hadden kunnen vermoeden.

Isa Maron heeft inmiddels vijf succesvolle thrillers op haar naam staan. Haar debuut Passiespel werd verkozen tot Beste Nederlandse Vrouwenthriller. Met Galgenveld en IJskoud, de eerste twee delen van De Noordzeemoorden, bevestigde haar talent en zette ze een nieuwe standaard op thrillergebied.

Met dank aan The House of Books voor het beschikbaar stellen van een leesexemplaar.

Mijn recensie zal binnenkort te lezen zijn op Boekenbijlage.nl

Ritueel – Isa Maron – The House of Books – 336 blz. – 9789044348156

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: