In de brievenbus – Schakels – Nico de Beer

In de brievenbus – Schakels – Nico de Beer

Schakels

Schakels – Nico de Beer

 

 

 

 

 

Achterflap

De Brusselse taxichauffeur Walter Sevenijns staat ’s nachts in de hoerenbuurt op een klant te wachten. Hij hoort iemand gillen en gaat op onderzoek uit.
Op de binnenplaats van een club staat een aan de muur geketende vrouw. Dan gaat een deur open, wordt de ketting losgemaakt en de vrouw naar binnengetrokken.
Walter raakt het beeld van de prostituee niet kwijt en bedenkt een plan om haar te bevrijden. Hij treft vergaande voorbereidingen voor zijn eenmansactie, maar tegen wie hij het op moet nemen is hem niet duidelijk.
Rechercheur Steven Goossens krijgt het dossier over een vermiste Poolse vrouw op zijn bureau. Samen met zin college Kris van Diemen komt hij een Pool op het spoor die met de zaak te maken heeft. Het kat-en-muisspel dat volgt, leidt tot Goossens vertrek naar Polen, waar hij in het kader van grensoverschrijdende politiesamenwerking dertig dagen de tijd heeft om de vrouwenhandelaar op te sporen en in te rekenen.

Over de auteur

Nico de Beer (1958) is Brabander en werkt in  het onderwijs. In 2012 studeerde hij af aan Fontys Hogeschool Journalistiek. Tijdens deze studie werkte De Beer drie maanden voor Amerikaanse kranten in Boston, Masschussets. Hij publiceerde eerder de romans Zwaluwen (1998), Overtocht naar Zweden (2003) en De laatste schakel (2007). Schakels is zijn thrillerdebuut.

Schakels – Nico de Beer – LetterRijn – 370 pagina’s – 9789491875182 – verschijnt 6 november 2015

Als je dit boek vóór 7 november bij LetterRijn bestelt, dan levert de postbode hem kort na 8 november gesigneerd bij je af. De verzendkosten binnen Nederland zijn voor rekening van LetterRijn.

De recensie volgt binnenkort op VrouwenThrillers.nl.

Met dank aan de uitgever voor het beschikbaar stellen van een leesexemplaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: