Afscheid van Luc Deflo

Op maandagavond 26 november is Vlaams misdaadauteur Luc Deflo in het AZ Sint-Maarten in Mechelen overleden. Hij werd 60 jaar.

Luc Deflo debuteerde in 1999 en ontpopte zich tot een geliefde en veelzijdige misdaadauteur. In 2008 won hij met Pitbull de Hercule Poirotprijs. Zijn psychologische thrillers vonden doorheen de jaren miljoenen lezers en werden vertaald in het Duits en het Frans, waaronder onlangs nog A toi de voir. Zijn recentste roman Verdorven verscheen in september van dit jaar.

Aline Lapeire, adjunct-uitgever bij Van Halewyck: “Luc Deflo was een innemend man, een geïnspireerd schrijver en in alle omstandigheden een echte professional. Eind oktober was hij nog vastbesloten om ondanks zijn ziekte te komen signeren op de Boekenbeurs, maar net op zijn eerste signeerdag werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Enkele mensen bleven bijna een uur wachten. Hij was bijzonder graag gezien door zijn fans en maakte met plezier tijd voor hen. Luc vertelde dat boeken schrijven zijn aandacht kon afleiden van zijn ziekte. Hij leverde bij de uitgeverij nog vier thrillers in, die allemaal van een hoog niveau zijn. Luc stond erop dat deze werken alsnog zouden verschijnen, ook in geval van zijn overlijden. We hebben hem beloofd dat we zijn teksten met veel zorg en toewijding zullen uitgeven. De eerste titel, Levend speelgoed, werd reeds aangekondigd en zal verschijnen in februari 2019.”

Wij wensen zijn partner, kinderen, familie en vrienden heel veel sterkte bij dit afscheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *