4 sterren,  Literaire thriller

Aquamarijn – Lilian Schneider – Recensie

  • Titel – Aquamarijn
  • Auteur –  Lilian Schneider
  • Uitgever – Passage
  • Aantal pagina’s – 162
  • Uitgave – Paperback
  • ISBN – 9789054522911
  • Verschenen –  oktober 2014
  • Genre – Literaire Thriller

Een psychologische thriller met een verbazingwekkende plot.

Silke is getrouwd met Jeroen en ze hebben een zoon, Tim, van 15 jaar. Jeroen wil dit jaar met een camper naar Frankrijk op vakantie, maar dit is niet bespreekbaar voor Silke. Voor geen goud gaat ze naar Frankrijk, maar de reden waarom vertelt ze niet. Silke heeft daar in het verleden iets meegemaakt, maar dat heeft ze nooit aan Jeroen verteld.
En ze gaat dit ook niet doen. Haar huwelijk zit in een sleur en als ze de aantrekkelijke Paul van Zanten ontmoet, stort ze zich in een affaire. Gelijktijdig krijgt ze te maken met diverse voorvallen waardoor ze zich bedreigd begint te voelen. Wie stalkt haar en confronteert haar met het verleden?

Soms lijkt het een ander leven, een leven waarin ze zich zo eenzaam en radeloos voelde….’

De mooie, opvallende cover van Aquamarijn nodigt uit van: pak me, neem me mee en ga mij lezen. Het verhaal wordt afwisselend in het heden en verleden verteld, vanuit de derde persoon. De wisseling van heden naar verleden is prima te volgen, wordt ook duidelijk kenbaar gemaakt bovenaan de hoofdstukken. Silke heeft wat er in het verleden is gebeurd diep weggestopt, maar door alles wat er gebeurt, komt het weer naar boven waardoor ze steeds onzekerder wordt en haar leven wankelt, iets wat ook heel goed voor te stellen is.

Begrijpelijk hoor, heel begrijpelijk. Ik zou zelf ook knettergek worden van zo’n idioot die me telkens een stap voor was.’

Aquamarijn is het debuut van Lilian Schneider. Een boek dat je in een middagje uitleest. Niet alleen omdat het maar 162 bladzijden bevat, maar ook omdat het door de schrijfstijl heel snel te lezen is. De auteur wist mij vanaf het begin te boeien met dit spannende en intrigerende verhaal. Het psychologische spel dat er gespeeld wordt, is zeer beangstigend en vraagt steeds om antwoorden.

Op de afbeelding staat een meisje, met haar donkere haar in vlechtjes en haar duim in de mond. Silke schat dat ze een jaar of vier is.’

Lilian Schneider heeft in Aquamarijn de spanning goed opgebouwd en het verhaal uitgewerkt naar een verbazingwekkend plot. Ik had deze ontknoping absoluut niet zien aankomen. Geweldig gedaan! Als debutante laat Lilian zien dat ze nu al genoeg in haar mars heeft om een goede, psychologische thriller te schrijven en ik ga ervan uit dat we in de toekomst meer van haar zullen horen.

sterstersterster

Aquamarijn heb ik gelezen voor Boekenbijlage.nl.

Aquamarijn is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of bij Bol.com.

.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: