Auteur Edwin Zonneveld komt met vierde boek!

Obdam – 10 december 2018 

Op 15 december a.s. verschijnt bij Uitgeverij aquaZZ het vierde deel in de ‘Jan Starck serie’ van auteur Edwin Zonneveld. Zijn schare aanhangers wordt steeds groter en veel van zijn fans kijken dan ook reikhalzend uit naar het verschijnen van ‘Dodelijke driehoeken’.

Zowel in Nederland als in België werd vaak gevraagd wanneer er weer een nieuw deel zou verschijnen in de serie rondom politierechercheur Jan Starck. Het wachten wordt nu beloond.

In 2016 betrad Starck voor het eerst het literaire podium dat hem werd geboden door auteur Edwin Zonneveld. Zonneveld’s debuut ‘Gezworen Wraak’ werd enthousiast ontvangen en hij werd –qua schrijfstijl- al snel geassocieerd met de legendarische Baantjer. De reacties op het tweede en derde deel waren zo mogelijk nóg lovender.

Ook in ‘Dodelijke driehoeken’ weet Zonneveld weer op geraffineerde wijze hedendaagse spanning en (streekgebonden) historie en achtergronden te combineren en ziet hij opnieuw kans een fraai decorum te schetsen. Dit feit onderscheidt de boeken van Zonneveld niet alleen van de doorsnee detectives, maar wordt bovendien door zijn lezers bijzonder gewaardeerd. De proeflezers die het manuscript reeds in handen kregen, reageerden unaniem: ‘’een origineel verhaal, spannend tot en met de laatste pagina”.

In dit vierde deel wordt Starck geconfronteerd met de lugubere vondst van een gemummificeerd lijk in een oude watertank, hetgeen Starck voor een raadsel stelt. Bovendien wordt er een aanslag gepleegd op de topman van een Amerikaanse multinational en eigenaar van een klassiek zeilschip, de Hanuman, dat op een werf in Vollenhove werd gebouwd en een perfecte kopie is van de Endeavour II, een zusterschip van de Endeavour. Beide schepen vergaarden – ondanks hun verlies in de legendarische race bij Rhode Island – roem in de strijd om de America’s cup in de jaren 40 van de vorige eeuw. Een horoscoop, die bij de papieren van de Endeavour is gevonden, wordt met behulp van een astrologe ontcijferd. Het gaat over een schip en is niet alleen verklarend voor het verleden, maar ook voorspellend. Inspecteur Starck hoopt het lijk in de watertank een naam te kunnen geven, maar na een gewelddadige ontvoering, start eerst de jacht op de ontvoerder. Starck en zijn team vechten tegen de klok en gebruiken de horoscoop als leidraad. Het is binnenkort volle maan en tijd voor een godsoordeel …

‘Dodelijke driehoeken’ is vanaf 15 december a.s. te bestellen/verkrijgen in de boekhandel, via de reguliere kanalen en via de uitgever: https://www.aquazz.com/DODELIJKE-DRIEHOEKEN-%7C-Edwin-P.-C.-Zonneveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *