4 sterren,  Beoordeling,  Genre,  Thriller

B.B. – Karin & Dimitri – Recensie

  •  Titel – B.B.
  • Auteur –  Karin & Dimitri
  • Uitgever –  Zilverbron
  • Aantal pagina’s – 264
  • Uitgave – Paperback
  • ISBN –  9789490767402
  • Verschenen –  december 2013
  • Genre – thriller

 

Karin en Dimitri

Karin Kallenberg is geboren en getogen in Amsterdam, waar ze de lerarenopleiding Nederlands  volgde. Karin is getrouwd en heeft twee kinderen. Sinds een paar jaar is ze bezig met creatief schrijven als hobby. Op een schrijverssite leerde ze Dimitri kennen waar ze sindsdien een auteursduo mee vormt. De psychologische thriller B.B. is het tweede manuscript dat ze samen voltooid hebben. Aan het eerste wordt nog geschaafd.

Dimitri Van Hove  studeerde informatica en grafische vormgeving. Naast zijn illustratiewerk publiceerde hij korte verhalen in een aantal Vlaamse en Nederlandse literaire tijdschriften. Dimitri woont samen met zijn ingebeelde vriendin in Brugge.

ˈJe hebt een beetje geluk nodig om gelukkig te wordenˈ

De 28-jarige Andy heeft een erfelijke afwijking, waardoor zijn gezicht helemaal is misvormd en voor een spraakgebrek zorgt. Van jongs af aan wordt hij gepest door zijn klasgenoten, gemeden door de mensen, zijn godsdienstleraar zorgt voor afschuwelijke herinneringen en het meisje van zijn dromen, Femke, zit hem niet staan. Dan, na een reeks tragische gebeurtenissen, is de  maat vol en verzint Andy een manier om iedereen terug te pakken.

ˈIk ken mensen, Andy. Eén telefoontje en ze komen je halen.ˈ

Het verhaal speelt zich in het begin afwisselend af in het heden en het verleden. Het eerste hoofdstuk prikkelt meteen de nieuwsgierigheid en laat al een klein stukje zien dat we hier te maken hebben met een zeer beschadigde persoon. Doordat de pijn en onzekerheid van Andy goed voelbaar is, en ook mede door het verhaal van Femke, komen de personages tot leven in dit boek. Femke zit in een slechte relatie met Ruben en ook dit zal zijn gevolgen hebben. Er zijn meerdere verhaallijnen in B.B., welke ik allemaal goed uitgewerkt vindt. Het verhaal heeft mij van begin tot eind op het puntje van mijn stoel gehouden, met een toch verrassend einde tot gevolg. Een thriller die mij doet denken aan ‘The Beauty and the Beast’. Na het lezen van dit boek ben ik wel nieuwsgierig geworden naar het eerste manuscript van Karin en Dimitri. B.B. heb ik in ieder geval met veel plezier gelezen.

‘Geweldige en originele thriller’

sterstersterster

 

B.B. is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: