Bambi – Kochka naar Felix Salten – illustraties Sophie Lebot – recensie

‘Je bent nu geen kleintje meer, Bambi!’ zei zijn moeder. ‘Je moet leren om op eigen benen te staan.’


Maar als Bambi op een dag alleen in het bos speelt en er ineens een machtig groot hert voor hem opduikt, schrikt hij toch. Het is de Prins van het Bos…


De poetische prentenboektekst is gebaseerd op het origineel van Felix Salten met sfeervolle illustraties van Sophie Lebot.

Dit boek is een navertelling van het oorspronkelijke verhaal uit 1923 van de Hongaars-Oostenrijkse auteur Felix Salten (1869-1945) over het hertje Bambi. Het boek is uitgevoerd in een mooie hardcover met een omslag. Als je de omslag van het boek afhaalt en helemaal openvouwt heb je een prachtige poster van Bambi.

Bambi werd geboren aan het begin van de zomer, midden in het bos. Al snel zette hij zijn eerste stapjes en ging op ontdekking uit. Op een morgen nam zijn moeder hem mee naar een bosweide waar hij kennismaakte met andere hertenkalfjes en andere dieren. Zijn moeder waarschuwde hem voortdurend om vooral in de buurt te blijven. Maar ook zegt ze dat hij bij gevaar moet vluchten. Het is de bedoeling dat Bambi voor zichzelf leert zorgen.

Als op een dag zijn moeder weg is, raakt hij in paniek. Maar dan wordt hij aangesproken door een groot hert, de Prins van het bos. Deze zegt hem dat hij nu groot genoeg is om alleen te zijn en op zijn eigen benen te staan. Bambi is onder de indruk en leert minder afhankelijk te zijn. Bambi groeit op en wordt steeds meer zelfstandig. Dan zijn er plots schoten in het bos…

Wie kent Bambi niet… Ik denk dat velen van jullie of een boek van Bambi heeft gelezen of de film heeft gezien. Ik heb altijd een zwak gehad voor Bambi en genoten van de verhalen rondom dit hert. Onderstaand filmpje zal iedereen bekend voorkomen.Dit fragment zul je in dit boek niet tegenkomen. Maar wel een heel ontroerend en soms zelfs verdrietig verhaal. Een verhaal over een hert dat leert omgaan met tegenslagen en leert door te zetten. Keuzes moet maken die niet altijd even leuk zijn, maar op het eind komt alles op zijn pootjes terecht. Een prentenboek met schitterende illustraties die tot leven komen en je samen met het verhaal volledig meeslepen. Een mooi verhaal om voor te lezen aan kinderen van 4 tot 7 jaar, en dan samen genieten van de prachtige en betoverende illustraties. Een prentenboek dat iedereen met kleine kinderen in huis moet hebben! (Of misschien zelfs stiekem voor jezelf.)

5*****

Wendy Wenning

Klik hier voor een inkijkexemplaar.

Met dank aan Uitgeverij Holland voor het toesturen van een recensie-exemplaar.

Titel: Bambi| Auteur: Kochka naar Felix Salten
Uitgever: Uitgeverij Holland| ISBN: 9789025113780|Blz: 26
Verschijningsdatum: mei 2017
Vertaling: Marceline Bodaert

Bambi is verkrijgbaar in elke (online)boekhandel

Thrillers algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *