Binnenkort verwacht: Falco en de gestolen Stympha’s van Nienke Pool

falcovoorkantEen Stympha, dat is toch een moordvogel met ijzeren klauwen
en een vlijmscherpe snavel waarmee hij je ogen uitkrast?’
‘Ik noem hem vriend,’ antwoordt Falco, ‘hoe zal ik jou noemen?’

Na de Melt Down geldt het recht van de sterkste in Concordia. Het recht van de Alkeiden. Rovend trekken zij door het land en stelen de dierbare Stympha’s van het Vogelvolk. Tijdens zijn zoektocht naar de vogels beleeft Falco spannende avonturen en ontmoet hij nieuwe vrienden. Pas als hij samenwerkt, kan hij de vijand verslaan. En dan merkt hij dat de vijand veel gevaarlijker is dan hij aanvankelijk dacht …

Falco en de gestolen Stympha’s is een YA fantasy verhaal dat losjes is gebaseerd op de mythe van Herakles en zijn gevecht tegen de Stymphalische Moordvogels uit de Moerassen van het Oosten. Falco en de gestolen Stympha’s is een verhaal over vriendschap, moed en het ontdekken van nieuwe werelden.

Falco en de gestolen Stympha’s is het debuut van Nienke Pool.

Over de auteur

Nienke Pool is een geboren Drentse. Ze studeerde tot tweemaal toe geschiedenis en begon drie jaar geleden met het schrijven van korte verhalen, die in verschillende jaarboeken, verhalenbundels en literaire magazines in Nederland, België, VS en in Polen te lezen zijn. Ook zijn een aantal van haar korte verhalen op VrouwenThrillers.nl gepubliceerd. Haar verhaal over het Oude Egypte, En met de regen kwam de wind, werd in 2015 een Vlaams Filmpje en is daarmee op alle basisscholen in Vlaanderen te lezen.
Onlangs zette ze haar eindscriptie over de Martelaressen van de Vroegchristelijke kerk om in Fantastisch proza. Dat boekje heet Johannes 14:6 en is prachtig geïllustreerd door haar dierbare vriend Gidion van de Swaluw.
Daarnaast verzon ze een fantasywereld rond de Stympha’s; moordzuchtige mythologische vogels die het opnemen tegen de afstammelingen van Herakles. Dit bloeddorstige volkje noemt zichzelf de Alkeiden en blijkt een geduchte tegenstander. Dit YA-boek ziet 22 september het daglicht als een van de boeken van project Boek10!

Boek10! is een samenwerkingsverband tussen Godijn Publishing en Heel Nederland Schrijft waarbij 10 veelbelovende auteurs samen een boek lanceren, onder het motto: lanceren doe je samen.

Pool is recensent voor Hebban Literatuur, Jeugd en Fantasy.

Titel: Falco en de gestolen Stympha’s |Auteur: Nienke Pool
Uitgever: Godijn Publishing| ISBN: 9789492115188|Blz: 412

Falco en de gestolen Stympha’s verschijnt 22 september 2016 en is te bestellen via:

Godijn Publishing
Bol
Heel Nederland Leest

Het boek wordt op 22 september gelanceerd in Den Bosch Boeklancering Boek10!
Reserveer alvast het boek voor 21 september 17.00 uur en ontvang na 22 september een gesigneerd exemplaar door Nienke Pool.

© 2016, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *