Black-Out – Rémi 2.0 – Lara Reims- Recensie -blogtour

Black-Out is het vervolg op Upgrade. In Upgrade is Rémi veel overkomen en nu bevindt hij zich in het Creodoom. Een plek waar het draait om wetenschap en de mogelijkheden in het Creodoom zijn eindeloos. Maar ook overweldigend. Rémi heeft dingen ontdekt en moet dit allemaal verwerken. Maar terwijl hij druk is met zichzelf verdwijnt Jérôme spoorloos en is zijn beste vriendin Emma er niet helemaal bij. Tijdens de zoektocht naar Jérôme zijn er schokkende ontdekkingen, en er blijken nog veel mysteries te zijn.

Als Rémi weer in de kamer van Clemens staat waar hij gisteren nog zat opgesloten en waar hij al die ongelooflijke ontdekkingen heeft gedaan, kan hij zich nauwelijks voorstellen dat deze man niet van vlees en bloed is. Er zit iets houterigs in zijn bewegingen, maar zijn emoties zijn niet van echt te onderscheiden.

Om Black-Out te kunnen begrijpen is het een pre eerst Upgrade te lezen. Het is belangrijk om te weten hoe het allemaal begonnen is. Maar met de fijne verteltrant van Lara Reims moet dit geen probleem zijn. Reims zet een wereld neer die goed in de toekomst voor te stellen is. Een wereld met veel handige gadgets en verregaande technologie. De vraag is of dit een wereld is waar we op zitten te wachten, maar dat is een tweede. Ook in dit deel behouden de personages hun menselijkheid. Datgene wat Rémi over zichzelf ontdekt heeft zorgt ervoor dat hij niet helemaal goed weet hoe hij zich moet voelen. En Emma heeft het nog steeds moeilijk met een situatie uit het verleden. Ondanks dat de jongeren nu in een heel andere wereld wonen, blijven ze terugkijken op het verleden en zijn er nog veel vragen. En dan is er die onbekende die op Rémi jaagt. Waarom en wat wil deze persoon van hem? Of is het wel een (oude) bekende? Is Rémi in gevaar?

Zwak is hij. De twijfel is gezaaid en begint te ontkiemen, binnen de kortste keren woekert het onkruid overal, ontembaar, hardnekkig geworteld in vruchtbare grond. En hij dreigt. Steeds maar weer.’

Net als Upgrade weet Black-Out de lezer gelijk te vangen en de belevenissen van Rémi met veel spanning te volgen. Ondanks dat er bij het Creodoom vraagtekens te zetten zijn, is het toch een wereld die fascineert. Reims weet het zeer overtuigend te brengen, juist doordat de personages als ‘gewone’ jongeren neergezet worden. En ook al heeft de technologie de voorhand, Reims vergeet niet dat het jongeren zijn die aan het ontdekken zijn. Niet alleen deze nieuwe wereld, maar ook zichzelf met alle gevoelens die bij een opgroeiende jongere hoort. En elke jongere wil uiteindelijk maar een ding, in een veilige wereld opgroeien. Maar zal dit voor deze jongeren de echte toekomst zijn?

Black-Out is een grote ontdekkingsreis en na het dichtslaan van dit boek wil je snel verder met het volgende deel voor meer…

4****

Wendy Wenning

Titel: Black-Out -Rémi 2.0| Auteur: Lara Reims
Uitgever: Hamley Books| ISBN: 9789463886024
Verschijningsdatum: oktober 2019 |Blz: 370

Thrillers algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *