3,5 sterren,  Beoordeling,  Genre,  Thriller & Spanning,  YA-thriller,  Young Adult

Blindelings – Chinouk Thijssen – Recensie

  • Titel – Blindelings
  • Auteur – Chinouk Thijssen
  • Uitgever – Scelta Publishing
  • Aantal pagina’s – 346
  • Uitgave – Paperback en ebook
  • ISBN –  9789491884245
  • Verschenen –  februari 2015
  • Genre – Young Adult thriller

Blindelings-framed
Ivy gaat al een paar maanden stiekem om met Sander. Haar vriendinnen Marsha en Kim weten er wel van, maar haar ouders weten nog van niets. Sander is een paar jaar ouder en Ivy weet zeker dat haar ouders dit niet goed gaan vinden. Wat Ivy zelf niet door heeft is dat Sander haar bijna ongemerkt in zijn macht krijgt. Als hij haar vraagt een aantal dingen te doen, doet zij het omdat ze bang is Sander kwijt te raken. Tussen haar vriendinnen en Ivy ontstaat langzaam een afstand en als dan ook haar thuissituatie drastisch verandert, maakt ze gevaarlijke keuzes.

Maar hoe ik mezelf ook probeer te overtuigen dat alles wel goed zal komen, diep vanbinnen weet ik dat er iets heel erg mis is.

Chinouk Thijssen debuteerde in 2009 met de thriller Liefdesduivel, gevolgd door de columnbundel Hopeloze prinses. In 2011 schreef ze de Thriller on Demand Eindeloos voor VrouwenThrillers.nl en korte thrillerverhalen van haar hand werden in verschillende bundels gepubliceerd.

Bij het zien van de cover van Blindelings krijg ik niet meteen het gevoel dat het om een thriller gaat, maar het geheel is uitdagend genoeg om te besluiten dit boek op te pakken. Door de vlotte en soepele schrijfstijl is het boek makkelijk leesbaar. Een duidelijk lettertype van redelijk groot formaat, geen overbodige moeilijke woorden. Het verhaal gaat vloeiend van start en doordat er al meteen de nodige ontwikkelingen zijn, zit je als lezer al spoedig vast in het verhaal. Ook al ben ik zelf geen moeder, ik kan me voorstellen dat wat Ivy meemaakt de angst van iedere ouder is: je dochter onder de invloed van een oudere jongen en wat je ook doet, je dochter ziet het alleen vanuit haar eigen oogpunt. Door haar blinde verliefdheid stoot ze juist de mensen af die het meest van haar houden.

Je duwt Kim en mij van je af en ook je ouders. Straks heb je niemand meer behalve Sander. En dan kan hij met je doen wat hij wil.’

Blindelings heeft vanaf de eerste bladzijde een goede spanning. De karakters zijn prima uitgewerkt en ook met de opbouw van het geheel is niets mis. Wat jammer is, is dat het verhaal enigszins voorspelbaar is waardoor de spanning minder tot zijn recht komt en de ontknoping niet echt verrassend is. Een leuke Young Adult thriller, vlot leesbaar en met een leerzaam verhaal, maar van mij had het net ietsje meer mogen hebben.

sterstersterster half

Blindelings heb ik gelezen voor VrouwenThrillers.nl

Blindelings is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: