Het Boekanier Dossier – deel 2

Een schat van oude kranten, polaroids, plattegronden, handgeschreven notities en meer. Met Het Boekanier Dossier los je zelf een oude vermissingszaak op, alleen of met je vrienden.

Beleef het verhaal van de zusjes Boekanier. Over hun geheimzinnige vader, die de hele wereld rondreist. Over de negentienjarige Abigail die ontdekt dat in het dorpje Oostzoom mensen op onverklaarbare manier verdwijnen, en op onderzoek uitgaat. En over de jongere zus Helena die achterblijft in Amsterdam, tot ze opmerkt dat ze al weken niets meer van Abby heeft gehoord…

Het avontuur begint met een onverwachte brief. Enkele dagen later volgt een postpakket: het dossier, met alle bewijsstukken en aanwijzingen. Bijna niet van echt te onderscheiden en doorweven met genoeg codes en raadsels om een avond voor uit te trekken.
De inspiratie voor Puzzelpost komt grotendeels van escape rooms. Sinds een paar jaar duiken deze speciale puzzelkamers overal op: teams van spelers laten zich voor één uur opsluiten in een onbekende ruimte. Ze stappen in een andere wereld en proberen te ontsnappen door puzzels op te lossen. Escape rooms worden steeds populairder, in Nederland en daarbuiten. Ruud Kool, de bedenker van Puzzelpost, heeft meerdere van dit soort kamers ontworpen en heeft de groei van dichtbij meegemaakt. Zijn postpakketten zijn een mix van escape rooms, bordspellen en een ouderwetse detectiveromans, met veel nadruk op mooi, geloofwaardig materiaal.

 

Ik mag dit spel Het Boekanier Dossier reviewen en ik ben hier ontzettend nieuwsgierig naar.
In deel 1 heb ik al wat verteld hierover, vandaag deel 2.

 

Na het ontvangen van de brief kreeg ik zelf al een dag later een pakket in de bus.
Met daarin
Dat ziet er toch prachtig uit en nieuwsgierig als ik ben snel gaan kijken wat er zich verder in het pakket bevindt.

 

Een brief, een plattegrond, een foto en een dossier.
De zoektocht kan dus nu echt gaan beginnen, spannend hoor…
Ben benieuwd hoe lang ik erover doe deze vermissingszaak op te lossen. Wat leuk is aan dit spel dat je het met meerdere mensen kunt spelen maar ook alleen kunt doen…dus als je geen medespelers kunt vinden…

Ik ga binnenkort deze vermissingszaak oplossen en zal jullie daarna vertellen wat ik van dit spel vond.

Dus, wordt weer vervolgd…

 

Liefs,
Wendy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *