Boekenweek – koop een boek en krijg een boek

Van 10 tot en met 18 maart 2018 is het Boekenweek. Bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken krijg je een boek cadeau. Het Boekenweekgeschenk van dit jaar is Gezien de feiten van Griet op de Beeck.

Gezien de feiten gaat over Olivia, een vrouw voor wie opeens alles anders wordt. Een verhaal over de kracht van spijt hebben, de gretige wil om goed te leven, de warme wurggreep van families, de angst om ruimte in te nemen, de kilte van de wereld zoals we haar kennen en het wapen dat liefde kan zijn, als ze echt is tenminste.

Griet Op de Beeck (1973) brak door met haar debuutroman Vele hemels boven de zevende (2013, Prometheus). Sindsdien heeft zij al drie bestsellers op haar naam staan, die in zes talen zijn vertaald. Met meer dan 700.000 verkochte boeken is zij één van de bestverkopende Nederlandstalige auteurs van dit moment. De Vlaamse schrijfster was tien jaar lang dramaturg in het theater. Daarna ging ze schrijven voor Humo en De Morgen. Haar eerste roman Vele hemels boven de zevende werd onder andere genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en won de Bronzen Uil Publieksprijs 2013. Kom hier dat ik u kus (2014), haar tweede boek, werd door het boekenpanel van De Wereld Draait Door verkozen tot ‘Boek van de Maand’, werd genomineerd voor de NS Publieksprijs 2015 en staat inmiddels meer dan honderd weken in de CPNB Bestseller 60. Van deze beide boeken zijn de filmrechten verkocht. Ook haar derde boek Gij nu (2016) was een succes, het werd genomineerd voor de NS Publieksprijs 2016. Met haar goed bekeken optreden in het tv-programma Zomergasten vorig jaar, veroverde Op de Beeck de harten van vele Nederlandse kijkers en lezers. Haar meest recente roman, Het beste wat we hebben (2017), is het eerste deel van een trilogie rondom het thema incest.

GRATIS REIZEN MET DE TREIN
NS is hoofdsponsor van de Boekenweek. Op zondag 18 maart kun je daarom gratis reizen met de trein op vertoon van het Boekenweekgeschenk Gezien de feiten. Geschenkauteur Griet Op de Beeck ontmoet op deze dag, zondag 18 maart, lezers in de trein.

Bron: www.boekenweek.nl

Zaterdag 10 maart was ik met de trein naar Krimpen a/d IJssel om de prijs voor de VrouwenThriller van het jaar 2017 uit te reiken. Op de terugweg kon ik kiezen: of haasten om de aansluiting met de trein naar Nunspeet te halen of even rustig aan doen en een half uur later de volgende trein pakken. Het station Utrecht herbergt veel winkels waaronder de AKO. Dus…een trein later genomen en eerst even de AKO binnengelopen om het Boekenweekgeschenk te scoren.
Mijn verlanglijst is groot, maar een boek had mijn bijzondere aandacht. Ik ben een verzamelaar van boeken over katten, honden en nog meer dieren. Vorige week was mijn oog gevallen op het boekje Doe en denk als een kat geschreven door Stephane Garnier. Ik liep de AKO binnen en hoefde niet lang te zoeken, het boekje had een prominente plaats in de winkel. Het boekje kost € 12,50 dus had ik meteen recht op het Boekenweekgeschenk.

 

Stressvrij, rustig, levensgenieter, charismatisch, nieuwsgierig, onafhankelijk…

In Doe en denk als een kat laat Stéphane Garnier op een vrolijke manier zien wat wij van katten kunnen leren. Maakt een kat zich druk om haar pensioen? Of doet ze werk dat ze eigenlijk niet leuk vindt? Nee, poezen zijn vrij, kalm, wijs, elegant, trots en onafhankelijk. In dit boek lees je hoe wij ons die bewonderenswaardige kattenkwaliteiten eigen kunnen maken. Hoe we stress de kop kunnen indrukken, ons charisma kunnen vergroten en belangrijke zaken naar onze hand kunnen zetten. Stéphane Garnier heeft ongeveer veertig kwaliteiten ontdekt die onlosmakelijk met de kat verbonden zijn, maar die heel goed toe te passen in het dagelijkse leven van de mens. Doe en denk als een kat en word een levenslustig, stressvrij, trots en charismatisch iemand.

Voor een inkijkexemplaar klik hier.

 

Wat ik altijd leuk vind aan het Boekenweekgeschenk is dat je vaak kennismaakt met een voor jou nieuwe auteur. Ik ken de auteur wel maar heb nog nooit een boek van haar gelezen en misschien ga ik, na het lezen van het Boekenweekgeschenk, plots wel overstag.
Of dit het laatste boek is dat ik in de Boekenweek koop is nog niet zeker, je weet maar nooit waar ik tegenaan loop.

Wendy Wenning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *