In de brievenbus – De blindganger – Igor Znidarsic

Op een dag verdwijnt Lodewijk de Graaf, CEO van De Graaf & De Jong Advocaten, spoorloos.

Omdat er zeer sterke aanwijzingen zijn voor een misdaad, belandt de zaak op het bureau van rechercheur Bianca Uithuizen van politie Oost-Nederland. Een slepend zakelijk conflict en de riante erfenis passeren als mogelijke motieven de revue, maar verdwijnen bij gebrek aan concrete aanwijzingen al snel in de prullenmand. Ondanks intensief onderzoek blijft de vermissing een raadsel.

Terwijl Bianca worstelt met de combinatie van een veeleisende baan, het moederschap en een uitgedoofd huwelijk, ziet zij zich genoodzaakt het dossier bij gebrek aan aanknopingspunten te sluiten. Net als zij de zaak begint te vergeten, wordt er in een bos op de Veluwe vastgoedhandelaar Onno van Schijndel gevonden. Hij is levend gespietst aan een paal waarop hij tergend langzaam een onmenselijke dood is gestorven. Bianca en haar collega Joris van der Zand doen er alles aan om het raadsel tot op de bodem uit te zoeken, maar ook deze zaak lijkt onoplosbaar totdat er tijdens de sloop van een oude boerderij onder de vloer in een soort grafkelder het bijna vergane lijk van Lodewijk de Graaf wordt aangetroffen. Hij blijkt enkele maanden daarvoor levend te zijn begraven.

Het onderzoek wordt opnieuw opgestart, maar ook nu komt de politie geen steek verder. Bianca geeft echter niet op, en spit samen met Joris de levens van de slachtoffers helemaal uit. Haar intuïtie blijkt een goede leidraad, want ze vindt een raakvlak: de twee mannen hebben allebei ooit op het Vermeerlyceum gezeten, in dezelfde klas. Deze overeenkomst leidt haar naar de vermoedelijke dader: Walter, een leerling die door Lodewijk en Onno jarenlang is gepest. Terwijl Bianca’s huwelijk verder afbrokkelt en zij troost zoekt bij een minnaar, ontdekt ze dat Walter een derde slachtoffer op het oog heeft. In een race tegen de klok probeert ze hem voor te blijven en een derde gruwelijke moord te voorkomen.

Igor Znidarsic is journalist en schreef onder andere voor HP/De Tijd, NRC Handelsblad en De Groene Amsterdammer. Ook schreef hij eerder twee semi-autobiografische romans. De blindganger is zijn eerste thriller.

Met dank aan Karakter Uitgevers voor het toesturen van een recensie-exemplaar,  mijn recensie wordt binnenkort gepubliceerd op Boekenbijlage.nl

De blindganger is één van de 16 kanshebbers voor Beste Debuuthriller 2017.

Een leesfragment is te vinden op de site van de uitgever.

Titel: De blindganger|Auteur: Igor Znidarsic
Uitgever: Karakter Uitgevers|ISBN: 9789045212517 (paperback)|Blz: 271
Verschijningsdatum: maart 2017

De blindganger is ondere andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:

[bol_product_links block_id=”bol_58fae7471b100_selected-products” products=”9200000075229413,9200000069831520″ name=”De blindganger” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *