In de brievenbus – De eerste vrouw – Susan Smit

de-eerste-vrouwMeeslepende, op historisch feitenmateriaal gebaseerde roman over de stormachtige liefde tussen twee van de grootste filmsterren van de twintigste eeuw.

Zij was de diva van de internationale operahuizen die had gezworen nooit te trouwen. Hij was de vechter, de gokker, de hartenbreker met het engelengezicht die furore maakte op het toneel. Samen vormden de Amerikaanse Geraldine Ferrar en de Nederlander Lou Tellegen een van de meest legendarische artiestenkoppels aller tijden.
In De eerste vrouw verbeeldt Susan Smit met trefzekere pen hun grenzeloze ambitie, hun twijfels, angsten en hartstochtelijke liefde die is gedoemd te mislukken. Maar tegelijkertijd is de roman het verhaal van een opwindende tijd waarin Europa in een gruwelijke oorlog haar onschuld verliest; de vrouwenbeweging voorzichtig voet aan de grond krijgt, en een massamedium het levenslicht ziet dat de wereld voorgoed zal veranderen: de film.

  • Gebaseerd op het leven van de wereldberoemde Nederlandse stommefilmacteur Lou Tellegen (1883-1994) en de Amerikaanse filmster Geraldine Farrar (1882-1967)
  • Over roem, acteren, spel, onechtheid versus authenticiteit en de illusie in de liefde

Susan Smit (1974) is schrijfster en columnist. Ze heeft inmiddels veertien succesvolle boeken op haar naam staan. Van haar laatste roman Gisèle werden ruim 30.000 exemplaren verkocht.

Met dank aan Lebowski Publisers voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar. Mijn recensie zal binnenkort gepubliceerd worden op Passie voor Boeken.

Titel: De eerste vrouw|Auteur: Susan Smit
Uitgever: Lebowski Publishers|ISBN: 9789048832170|Blz: 288

Voor meer informatie klik hier

De eerste vrouw verschijnt 3 oktober 2016 en is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol
Bruna
Libris
AKO
Eci

© 2016, Wendy. All rights reserved

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *