In de brievenbus – Falco en de gestolen Stympha’s – Nienke Pool

falcovoorkant‘Een Stympha, dat is toch een moordvogel met ijzeren klauwen
en een vlijmscherpe snavel waarmee hij je ogen uitkrast?’
‘Ik noem hem vriend,’ antwoordt Falco, ‘hoe zal ik jou noemen?’

Na de Melt Down geldt het recht van de sterkste in Concordia. Het recht van de Alkeiden. Rovend trekken zij door het land en stelen de dierbare Stympha’s van het Vogelvolk. Tijdens zijn zoektocht naar de vogels beleeft Falco spannende avonturen en ontmoet hij nieuwe vrienden. Pas als hij samenwerkt, kan hij de vijand verslaan. En dan merkt hij dat de vijand veel gevaarlijker is dan hij aanvankelijk dacht…

Falco en de gestolen Stympha’s is een YA fantasy verhaal dat losjes is gebaseerd op de mythe van Herakles en zijn gevecht tegen de Stymphalische Moordvogels uit de Moerassen van het Oosten. Falco en de gestolen Stympha’s is een verhaal over vriendschap, moed en het ontdekken van nieuwe werelden.

Nienke Pool begon met schrijven nadat ze op 10 cm hoge hakken weinig flatteus een trap afdenderde. Zittend op een stoel liet ze haar fantasie de vrije loop. Sindsdien zijn er ruim zestig van haar korte verhalen, columns en artikelen geplaatst in verhalenbundels, literaire magazines en jaarboeken. Haar korte verhalen wonnen verschillende prijzen en hebbem hun weg naar België, Polen en de VS gevonden.

Zelf heb ik Nienke leren kennen nadat ze een aantal korte, spannende verhalen in stuurde voor eventuele publicatie op VrouwenThrillers.nl. Als redactielid van VrouwenThrillers viel de schrijfstijl van Nienke mij op en inmiddels zijn een aantal van deze korte verhalen op de site gepubliceerd. Onlangs heb ik Nienke persoonlijk mogen ontmoeten, een zeer aangename kennismaking. Een vrouw die weet wat ze wil…

Zelf ben ik een fervent thrillerlezer en daarnaast lees ik graag young adults, romans en boeken met dieren in de hoofdrol. Fantasy is niet zo mijn ding en eerder heb ik het aanbod van Nienke, om haar boek te lezen en recenseren, naast mij neergelegd. Totdat er op de sociale media zoveel positieve reacties voorbij kwamen. Toen had ik toch: dit boek moet ik lezen! Vandaag het boek ontvangen en bij deze: Nienke, hartstikke bedankt! Onbevooroordeeld zal ik Falco en de gestolen Stympha’s gaan lezen en daarna mijn eerlijke mening gaan geven. Voor mij is dit boek volledig out of the box en ben zeer benieuwd wat ik hiervan ga vinden. Spannend!

Met dank aan Nienke Pool voor het beschikbaar stellen van het leesexemplaar. De recensie zal gepubliceerd worden op Passie voor Boeken.

Falco en de gestolen Stympha’s is boek 10 van het project Boek10!Boek10! is een samenwerking tussen Godijn Publishing en Heel Nederland Schrijft. Voor de andere boeken klik hier.

Boek10! is een project waarin plaats is voor slechts tien veelbelovende auteurs waarin wij (GP) geloven en waarvan het manuscript klaar is om te publiceren. GP heeft tien scripts bij elkaar gezocht die variëren in genre en schrijfstijl. De boeken worden als serie uitgegeven en hebben ieder een andere positie op de schaal van 1 tot 10. Daarnaast staan de boeken op zichzelf en kunnen afzonderlijk gelezen worden. Boek10! neemt je mee in fantasy, spanning, young adult, verhalenbundel, jeugdboek (8+), roman en een Engelse verhalenbundel doordrenkt met suspense.

Ook voor Boek10! in 2017 is Godijn Publishing op zoek naar auteurs, lees hier meer.

Titel: Falco en de gestolen Stympha’s |Auteur: Nienke Pool
Uitgever: Godijn Publishing| ISBN: 9789492115188| Blz: 412

Falco en de gestolen Stympha’s is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Godijn Publishing
Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *