In de brievenbus – Geld of Geluk – Dani van Doorn

geld-of-gelukNadat de eenzelvige weduwnaar en gewezen bankdirecteur Norbert Streyendaal een lichte beroerte heeft gehad, nemen zoon Wilco en schoondochter Merle hem tijdelijk in huis. Ze willen de erfenis veilig stellen, want ‘pa’ is veel te goedgelovig en vrijgevig geworden! Norbert houdt echter koppig vast aan zijn financiële onafhankelijkheid.

Gefrustreerd richt de ambitieuze Merle haar energie weer op haar carrière en de schoolprestaties van de kinderen, terwijl Wilco zich gemakshalve afzijdig houdt. Op zijn eigen manier probeert Norbert de sfeer in huis te verbeteren en blijft hierdoor een bron van ergernis voor schoondochter Merle. Het is maar goed dat de hartelijke weduwe Leny de dagelijkse zorg voor ‘pa’ heeft.

Norberts onverwachte uitspraken en ludieke acties zetten nogal wat zekerheden in het gezin op losse schroeven, wat uiteindelijk voor de nodige veranderingen zorgt in huize Streyendaal.

Dani van Doorn (1960) woont in Eindhoven. Ze schrijft jeugdboeken en tijdschriftverhalen voor volwassenen. Ook geeft ze kunst uit met haar eigen kleine uitgeverij. Ze is graag creatief bezig, maar schrijven is haar passie.

Geld of geluk is haar feelgood-romandebuut.

Met dank aan Uitgeverij Ellessy voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.

Benieuwd? Lees hier een fragment.

Titel: Geld of geluk|Auteur: Dani van Doorn
Uitgever: Ellessy|ISBN: 9789086603220|Blz: 244

Geld of geluk is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com
Bruna
AKO.nl
Eci.nl
Boekenwereld.com

 

© 2016, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *