In de brievenbus – Gevangen in geluid – Joan van Baarle

Gaby Olthuis, moeder van twee kinderen, lijdt aan een ondraaglijke vorm van oorsuizen. Wanneer er na een jarenlange strijd geen verlichting komt, besluit zij tot euthanasie. Hoe is zij zover gekomen.

In Gevangen in geluid beschrijft haar moeder, Joan van Baarle, de lange weg die Gaby heeft afgelegd langs medisch specialisten en alternatieve genezers. Gaby bleef hoop houden, tot op het laatste moment. Want boven alles wilde ze leven.

Haar verhaal wordt afgewisseld met portretten van mensen die aan oorsuizen (tinnitus) lijden. Alleen al in Nederland hebben meer dan 1,2 miljoen mensen hier last van.

Gevangen in geluid volgt om die reden niet alleen de persoonlijke strijd van een jonge vrouw, maar geeft ook een belangrijk signaal ter voorkoming van deze nog ongeneeslijke aandoening.

 

Joan van Baarle (1946) studeerde politicologie en had verschillende leidinggevende functies bij de opvang van asielzoekers en mishandelde vrouwen.

Fotograaf auteursfoto: Hester Doove
 

 

 

 

Met dank aan Uitgeverij Lucht voor het toezenden van een recensie-exemplaar. Binnenkort mijn recensie op Passie voor Boeken.

Wendy Wenning

Titel: Gevangen in geluid| Auteur: Joan van Baarle
Uitgever: Uitgeverij Lucht|ISBN: 9789491729928|Blz: 256
Verschijningsdatum: september 2017

Gevangen in geluid is onder andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com

 

Gratis Verzending Top100 verzending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *