In de brievenbus – Het krasse breindieet – Preston Estep

Het krasse brein dieetHet krasse breindieet

Verklein de kans op alzheimer, beperk geheugenverlies en houd je brein langer gezond

We worden tegenwoordig ouder dan ooit. Maar wat is dat waard als we niet onze kwaliteit van denken kunnen behouden? Goed nieuws: met het juiste dieet kun je je kans op alzheimer en geheugenverlies verkleinen en je brein langer gezond houden.

Harvard-geneticus en voedingsexpert Preston Estep komt met een baanbrekend nieuw wetenschappelijk perspectief op eten en het ouder wordende brein. Voor het prestigieuze Personal genome Project (PgP) bestudeerde hij de gewoonten en voedingspatronen van mensen uit verschillende landen en culturen. Wat blijkt: als je boven de veertig bent, heeft je brein andere behoeften dan toen je jonger was.

Veel populaire diëten en voedingsadviezen zijn afkomstig uit de sportwereld en zijn bedoeld voor een jonge doelgroep. Esteps onderzoek resulteert in voedingsadviezen die vaak lijnrecht tegen die populaire diëten ingaan. In plaats van volkoren, biologisch of rauw voedsel, blijken op latere leeftijd bijvoorbeeld bewerkte granen juist gezond voor je. En de immens populaire antioxidanten kun je na je veertigste beter vermijden, vanwege het hoge ijzergehalte. En het allerleukste: een glas alcohol per dag blijkt nog steeds uitstekend!

In Het krasse breindieet legt Estep uit hoe je je brein na je veertigste in topconditie houdt en zo de kans op dementie, parkinson en andere vormen van hersenafbraak verkleint. Daarnaast geeft hij praktische tips voor het onderhouden van je brein en voegt hij tientallen makkelijke (en lekkere) recepten toe om je op weg te helpen.

‘Fascinerend en belangrijk. Vol praktische informatie om de levensduur van je hersenen te verlengen.’
PUBLISHERS WEEKLY
‘Uitvoerig onderzocht en op wetenschap gebaseerd. Je bent het aan jezelf verschuldigd om dit fenomenale feest van ideeën te verwerken.’
George M. Church, professor of genetics, Harvard Medical School

Mijn recensie zal binnenkort te lezen zijn op Passie voor Boeken.

Titel: Het krasse breindieet (The Mindspan Diet: Reduce Alzheimer’s Risk, Minimize Memory Loss, and Keep Your Brain Young)| Auteur: Preston Estep| Uitgever: Maven Publishing| ISBN: 978 94 9249 300 2
Vertaling: Ingrid B. Ottevanger

Het krasse breindieet is binnenkort verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Maven Publishing
Bol
Bruna
AKO
Managementboek

 

© 2016, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *