In de brievenbus – De lovebus – Tjibbe Veldkamp

Op zaterdagavond 7 februari 1976 werden in Medum en omgeving twee mensen vermoord, er viel één zwaargewonde en acht personen hadden medische zorg nodig voor lichtere verwondingen.
Al dat geweld draaide om seks.
Dit is het verhaal van die avond.

Uit de verre omtrek komen jongeren naar Bar-dancing Boerema om te drinken, te dansen en elkaar te versieren. Voor wie meer wil dan zoenen is er ‘de lovebus’. Die staat buiten het dorp geparkeerd en kan per halfuur worden gehuurd.

Op zaterdagavond 7 februari 1976 zit J.J. aan de bar te wachten op klanten voor ‘zijn’ lovebus. Cathelijn heeft de bus gereserveerd maar ze moet alleen nog iemand vinden om ermee naar toe te nemen. Tammo staat langs de dansvloer in de hoop op een meisje dat nu eens niet zo moeilijk doet over seks en hem permizzie geeft. En Mina ziet hoe de jongen op wie ze hopeloos verliefd is een wildvreemd meisje omhelst. Dat is het begin van een bizarre avond die eindigt in doodslag. En liefde.
De lovebus is een bloedmooie jeugdroman, een filmisch geschreven verhaal over liefde, seks en geweld, tegen het decor van het platteland in de jaren ’70.

Tjibbe Veltkamp is zeer succesvol met onder meer de boeken over Agent en Boef en die over Bert en Bart (Kinderboekenweekgeschenk). Kom uit die kraan! werd vorig jaar bekroond met een Zilveren Griffel. Tiffany Dop is zijn laatste jeugdroman, waarvoor hij ook een griffel ontving.

Met dank aan Querido Kinderboeken voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Mijn recensie zal onderdeel zijn van een blogtour, welke op 23 februari 2017 gaat starten. Mijn recensie zal 1 maart gepubliceerd worden.

Hieronder het (voorlopige) schema met de deelnemende blogs:

23 februari www.storiesbybente.com Bente van de Wouw
24 februari www.brightbluebooks.wordpress.com Kelly de Jonge
27 februari www.debookgeek.blogspot.nl Kiki van Dijk
28 februari www.booknuts.nl Daphne van Velsen
1 maart www.passievoorboeken.com Wendy Wenning
2 maart www.boekielezen.nl Deborah van der Vliet
3 maart www.indeboekenkast.wordpress.com Sandra Hutchison
4 maart www.bibliofem.nl Femke van de Griendt

Titel: De lovebus|Auteur: Tjibbe Veldkamp
Uitgever: Querido kinderboeken|ISBN: 9789045120591|blz: 176
Verschijningsdatum: Januari 2017

De lovebus is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com
AKO.nl
Eci.nl
Boekenwereld.com

© 2017, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *