In de brievenbus – Mangelvrouw – Marion van de Coolwijk

Mangelvrouw

‘Mangelvrouw’ boeit van de intrigerende proloog tot de ijzersterke plot. Nederland heeft er een  thrillerschrijfster bij! – Loes den Hollander

Bette van Maanen ziet haar comfortabele leven in duigen vallen als haar man Lucas na een ongeluk in het ziekenhuis belandt. Als door een wonder overleeft hij de verschrikkelijke klap die hij met zijn auto tegen een muur maakte. De revalidatie zal een lange, zware weg zijn.

Zijn verpleegster Monica blijkt een oude bekende van Bette, die haar nog kent uit haar schooltijd. Daar was Monica vanwege haar postuur het doelwit van de gemene pesterijen van Bette en haar vriendinnen. Monica lijkt dit echter allemaal vergeven te hebben en ontpopt zich tot een luisterend oor en sterke schouder voor Bette, die in haar verwarring en verdriet veel dichter bij de lesbische Monica komt dan ze ooit had kunnen denken.

Bette en Monica krijgen steeds diepere gevoelens voor elkaar, die de veeleisende en dwingende Lucas dreigt te verstoren als hij weer thuiskomt uit het ziekenhuis. Vanuit het bed waaraan hij gekluisterd is, beveelt hij Bette om hem in alles te gehoorzamen en behandelt hij haar als een soort slavin. Maar Bette heeft hele andere plannen dan zich door haar man te laten gebruiken als huishoudster.

Samen met Monica – die de verpleging van Lucas op zich neemt – maakt Bette een plan om zich onafhankelijk te maken van haar wrede en emotioneel afstandelijke man. Maar kan zij dit doen zonder dat de gewiekste zakenman achter haar plannen komt? En is Monica wel echt zo verliefd op haar als ze beweert te zijn?

Marion van de Coolwijk debuteerde in 1988 als jeugdboekenschrijver en heeft ondertussen meer dan 200 boeken geschreven (waaronder de succesvolle reeks MZZLmeiden) waarvan er ruim 3 miljoen over de toonbank zijn gegaan. Mangelvrouw is haar eerste thriller voor volwassenen.

Klik hier voor een leesfragment

Met dank aan Karakter Uitgevers voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar, mijn recensie zal binnenkort gepubliceerd worden op VrouwenThrillers.nl

Titel: Mangelvrouw|Auteur: Marion van de Coolwijk
Uitgever: Karakter| ISBN: 9789045921079|Blz: 320

Mangelvrouw is verkrijgbaar via de lokale boekhandel of via:
Karakter
Bol
Bruna
Libris
AKO
Eci

© 2016, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *