In de brievenbus – #MeToo, over seks, macht en verandering – Jan den Boer|Caroline van Wijngaarden

#MeToo heeft een storm van verhalen losgemaakt over seksueel grensoverschrijdend gedrag. De sociale media verbinden vrouwen met elkaar in hun strijd tegen een geseksualiseerde maatschappij. Er is een nieuwe roep om gelijkheid, die veel verder gaat dan het aanklagen van mannen die misbruik pleegden.

In #METOO, over seks, macht en verandering vertellen vrouwen over de enorme invloed die seksueel ongewenst gedrag op hun leven heeft, zeker als het ook nog ontkend wordt. Maar ook hoe ze nu de kracht vinden om te vechten voor een wereld waarin ze niet meer behandeld worden als seksobject. Veel mannen blijven ontkennen, maar er zijn gelukkig ook mannen die diep doorvoelen dat vrouwen ook recht hebben op een veilige wereld. En dat dit begint bij hun eigen gedrag.

De auteurs van dit boek interviewden behalve vrouwen en mannen met hun eigen #MeToo verhaal, ook professionals uit de theaterwereld en wetenschappers. Verhalen die raken. Maar ook verhalen die hoop geven. Veel betrokkenen willen geen strijd tussen dader en slachtoffer, maar afstemmen in een echt gesprek. En het boek maakt zichtbaar dat #MeToo onderdeel is van een revolutionaire verandering in onze samenleving en op het gebied van gedragsverandering: van #MeToo naar #WeToo.

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden geven al lange tijd succesvol trainingen en therapie op het gebied van verlangen, grenzen en seksualiteit. Zij zijn in Nederland een van de bekendste trainers op dit gebied. Jan schreef hierover een aantal succesvolle boeken (onder meer Het is tijd voor een liefdesrevolutie) en vele artikelen.

Met dank aan London Books voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Mijn recensie zal binnenkort gepubliceerd worden op Passie voor Boeken.

Wendy Wenning

Titel: #MeToo | Auteurs: Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden
Uitgever: London Books | ISBN: 978949283063 | Blz: 205
Verschijningsdatum: 28 februari 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *