In de brievenbus – Muurbloem – Gaby Rasters

Wanneer Daantje van haar baas de opdracht krijgt om een kijkje te nemen in de wereld achter ‘overspeldatingsites’, vraagt zij zich af waarom juist zij deze opdracht krijgt. Volgens hem kan zij, als muurbloempje, wel met een goed verhaal komen voor hun tijdschrift. Muurbloem is dan ook de naam waaronder zij zich inschrijft op de datingsites voor vreemdgangers. Van gezellige gesprekken tot pure vunzigheid belandt Daan al snel in een film waarin ze liever niet had willen spelen. Iemand heeft het op deze muurbloem gemunt en als snel kan Daan niemand meer vertrouwen. Het omgekeerde is ook waar: al haar vrienden lijken zich van haar af te keren vanwege haar vreemde gedrag. Maar is het Daantje wel die zich zo vreemd gedraagt? In de online wereld is niets wat het lijkt, maar ook in de fysieke wereld is Daan niet meer veilig.

De handpalmen van meneer Stevens boren zich tijdens de sessies met psycholoog Patrick altijd in zijn stoel. Dat meneer Stevens een probleem met vrouwen heeft is wel duidelijk. Maar hoe ver gaan die problemen en wat is de oorzaak hiervan?

Gaby Rasters (1975) is net een duizendpoot en heeft na het succes van haar eerdere boeken in de feelgood-sfeer er nu voor gekozen om een klein uitstapje te maken naar een genre met iets meer spanning. Net als in haar eerdere boeken zijn het de personages die je meenemen in het verhaal en je nooit meer loslaten!

Over Muurbloem schreef Maria Genova (bestseller-auteur en ‘schrijfster van het jaar 2014’): “Het einde is zo aangrijpend dat ik tranen in mijn ogen kreeg. Dat ben ik niet gewend bij een thriller.”

Voor een leesfragment klik hier

Met dank aan Uitgeverij Ellessy voor het toesturen van een recensie-exemplaar. 30 oktober zal er een blogtour starten (Perfecte Buren trapt af) en mijn recensie zal 27 november gepubliceerd worden.

Titel: Muurbloem|Auteur: Gaby Rasters
Uitgeverij: Ellessy|ISBN: 9789086603442|Blz: 205
Verschijningsdatum: september 2017

Muurbloem is onder andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *