In de brievenbus – Nemesis – Simon de Waal

NemesisNadat in haar woning een getuige op gruwelijke wijze is vermoord, en haar man en kinderen in allerijl in veiligheid moeten worden gebracht, blijft de dreiging voor officier van justitie Sylvia van Maele en haar gezin onverminderd voortduren. Als niet lang daarna een rechercheur omkomt tijdens een aanslag, besluit het rechercheteam het recht in eigen hand te nemen en buiten alle regels en wetten om de strijd aan te gaan met de daders. Wanneer die langzaam beseffen dat het team illegaal en op eigen houtje opereert, besluiten ze keihard de confrontatie aan te gaan en is er geen weg meer terug. Is het team te ver gegaan in hun zoektocht naar gerechtigheid en wraak?

Simon de Waal (1961) is auteur, scenarist, regisseur en rechercheur zware misdaad. Hij schreef de thrillers Cop vs Killer en Pentito, beiden genomineerd voor de Gouden Strop, en startte met Appie Baantjer in 2009 de succesvolle De Waal & Baantjer reeks. Daarnaast is hij auteur van Vector, het geschenk van de Spannende Boeken Weken 2016.

 

Over Vector:
‘Een goed geschreven novelle met een prima plot.’ ALGEMEEN DAGBLAD *****

Over Cop vs Killer:
‘Een stevige, degelijke politieroman over ripdeals en afrekeningen, actueel en eigentijds, herkenbaar, grimmig en vaardig.’ NRC HANDELSBLAD

Over Pentito:
‘Een steengoede thriller van een steengoede schrijver’ CRIMEZONE

Voor de voorpublicatie van Nemesis klik hier

Mijn recensie zal binnenkort op VrouwenThrillers.nl te lezen zijn in de rubriek VrouwenThriller of niet?

Titel: Nemesis|Auteur: Simon de Waal
Uitgever: Lebowski| ISBN: 9789048834969| Blz: 224

Nemesis is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol
Bruna
AKO
Eci

 

© 2016, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *