In de brievenbus – Ondijk/Punt – Barry Smit

In Ondijk keert een fotograaf na een lang verblijf in het buitenland terug naar zijn geboortedorp in een drassige uithoek van een Noord-Hollandse polder. Zijn jeugdvrienden hebben schulden bij iemand die daar handig gebruik van maakt. Diens zoon probeert het respect van zijn criminele vader af te dwingen, terwijl hij zich voorbereidt op chaotische tijden. Ondertussen ontvangt een medium boodschappen uit het hiernamaals, maar ook opdrachten die grote consequenties kunnen hebben voor de andere bewoners van het dorp.

Punt vertelt het verhaal van een vrije jongen in de Amsterdams onderwereld die op een dag voelt dat hij weg moet. Nu meteen. Alles loslaten. Diep in het bos in het zuiden van Frankrijk wil hij zichzelf opnieuw uitvinden. Maar al snel blijkt dat het verleden zich niet makkelijk laat afschudden.

Twee zinderende romans over de vraag in hoeverre we kunnen beschikken over ons eigen lot, en waarin Smit een universum schept dat doet denken aan het werk van Flannery O’Connor, Carson McCullers en Cormac McCarthy.

‘Zin voor zin, woord voor woord een geweldige schrijver.’- Tommy Wieringa

Barry Smit (1974) publiceerde de romans Om het nu en Tahrir en is naast schrijver ook scenarist en campagneadviseur.

 

Met dank aan Lebowski Publishers voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Mijn recensie zal binnenkort gepubliceerd worden op Boekenbijlage.nl

Titel: Ondijk/Punt|Auteur: Barry Smit
Uitgever: Lebowski Publishers| ISBN: 9789048839230|Blz: 102
Verschijningsdatum: juni 2017

Ondijk/Punt is onder andere verkrijgbaar bij de boekhandel of via:
Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *