In de brievenbus – De oversteek – Justin Cronin

Het lot van de wereld ligt in de handen van een jong meisje.

Bij een geheim project van de Amerikaanse overheid waarbij twaalf met een virus besmette proefpersonen uitbreken, weet ook de zesjarige Amy Harper ternauwernood te ontsnappen. Terwijl de menselijke beschaving wordt vernietigd, verschuilt zij zich in de bossen van Oregon.

Honderd jaar later weet een ommuurde kolonie zich staande te houden tegen de kwaadaardige wezens die het dorre Amerikaanse landschap bevolken. Dan verschijnt uit het niets een jonge vrouw, ze heeft geen stem, ze heeft geen herinneringen. Ze raakt bevriend met een groep jonge overlevenden en samen maken zij de oversteek naar de plaats waar het ooit begon om het geheim van haar mysterieuze bestaan te ontdekken – een geheim dat haar de kracht geeft om de wereld te redden.

Fasten your seatbelts en laat dit verhaal over je heen komen voor het maximale effect.’ – NU.nl

‘Meeslepend geschreven, met een vakmanschap dat doet denken aan dat van Stephen King.’ – TROUW

Justin Cronin is geboren en getogen in New England in de Verenigde Staten. Hij ontving voor zijn eerdere romans onder andere de PEN/Hemingway Award. Cronin is docent Engelse literatuur aan Rice University en woont in Texas. De oversteek is het eerste deel in De oversteek-trilogie, dat wordt gecompleteerd door De twaalf  en De stad van spiegels.

Nieuwsgierig? Lees hier een fragment.

Met dank aan Uitgeverij Cargo voor het toesturen van het recensie-exemplaar. Mijn recensie zal binnenkort gepubliceerd worden op Boekenbijlage.nl

 

Titel: De oversteek|Auteur: Justin Cronin
Uitgever: Uitgeverij Cargo|ISBN: 9789023425540 (Mid-price)|Blz: 1024
Vertaling: Boukje Verheij, Dennis Keesmaat
Verschijningsdatum: oktober 2016

De oversteek is onder andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of  via:
Bol.com
AKO.nl
Eci.nl
Boekenwereld.com

 

© 2017, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *