In de brievenbus – Pijn is persoonlijk – Marleen Schefferlie

Eén op de vijf volwassenen in Nederland en Vlaanderen lijdt aan chronische pijn. Dat kan fibromyalgie zijn,  maar ook hoofd-, rug-of gewrichtspijn. De pijn heeft ingrijpende gevolgen voor alle facetten van hun bestaan. Toch is pijn nog steeds een taboe. Maatschappelijke erkenning blijft uit, en patienten verbergen hun pijn, om niet als klagers of zeurpieten te worden weggezet.

In Pijn is persoonlijk beschrijft Marleen Schefferlie haar eigen pijn-cv en volgen we haar in therapiesessies. Ook interviewt ze elf lotgenoten, om samen met hen deze aandoening een stem te geven. Hun ervaringen staan centraal: de pijngeschiedenis, de behandelingen en de levensfilosofie die hen op de been houdt. Het zijn persoonlijke verhalen vol levenswijsheid en kracht.

Marleen Schefferlie maakte carrière als modestyliste. Nadat zij last kreeg van chronische pijn als gevolg van fibromyalgie, werd zij fulltime schrijver. Zij schreef de romans Rozenrood en Kwaad daglicht.

‘Een zeer persoonlijke kijk in het leven en de beleving van mensen met pijn. Het taboe dat rust op praten over pijn wordt in dit boekk doorbroken.’- Rinie Geenen, hoogleraar psychologie Universiteit Utrecht

 

Met dank aan Kosmos Uitgevers voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Recensie binnenkort op Passie voor Boeken.

Titel: Pijn is persoonlijk|Auteur: Marleen Schefferlie
Uitgever: Kosmos|ISBN: 9789021565422|Blz: 176
Verschijningsdatum: september 2017

Pijn is persoonlijk is ondere andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *