In de brievenbus – Prettig verstoord brein – Arnie Craninckx

“Ik heb u even gegoogled en we zijn even oud.”
Door deze openingszin van Arnie leerde ik haar kennen tijdens een werkbezoek. Mijn eerste kennismaking met iemand met niet-aangeboren hersenletsel. Haar verhaal heeft me geraakt. Het is een bijzondere combinatie van kwetsbaarheid en veerkracht, die ook terug te vinden is in haar blogs en tweets. Ze zijn nu gebundeld in dit lezenwaardige boek.

Erik Gerritsen,
Secretaris-Generaal Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport

“Als je het dan toch hebt, kun je er beter iets positiefs mee doen.”Typisch Arnie. We hebben haar leren kennen als een bewogen, hartverwarmend mens, die haar ervaring met hersenletsel positief gebruikt om anderen te helpen en de zorg te verbeteren. Een ‘goudklompje’ noemen we haar wel eens. Zij vertelt in dit boek zo eerlijk, zo kwetsbaar maar ook zo humorvol en met zelfspot over het veranderde leven na haar herseninfarct. Met een knipoog en een kwinkslag, met letsel, maar nooit zwaar. En elke keer zo’n pakkende titel die blijft hangen. Je snapt hem pas écht goed, als je het verhaaltje uit hebt.
Dan begrijp je hoe het leven kan zijn voor iemand met hersenletsel.

Ariana,
Hersenletsel-uitleg.nl

Schrijven over wat hersenletsel met je doet, kan alleen als je zelf hersenletsel hebt. En tegelijk is het daardoor moeilijk. Arnie Craninckx is die uitdaging aangegaan. Zij schrijft al lang over het echte leven met beperkingen. Met dit boek toon zij andermaal dat in kwetsbaarheid een enorme kracht ligt.

Cock Vermolen
directeur Zorgbelang

Arnie Cranickx (1963) werd in 2010 getroffen door een herseninfarct. Even haperde haar leven door alle (onzichtbare) beperkingen als gevolg van dit infarct, maar ze pakte het weer op en ging ervoor. Nu is haar kwetsbaarheid haar kracht.

“Om je kwetsbaarheid te tonen moet je sterk zijn.”

Met dank aan Arnie voor het toesturen van dit boek, zij vroeg me deze te recenseren, binnenkort mijn recensie op Passie voor Boeken.

Voor meer informatie en het bestellen van dit boek: www.prettigverstoordbrein.nl

 

© 2017, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *