In de brievenbus – Rauw – Janine Keijser

Rauw

Met kille vastberadenheid keek Van Schouten me aan. Ik schrok van de haat in zijn ogen. Haat tegenover iemand die hij niet eens kende. Haat tegenover een obstakel op zijn weg. Een weg vol vernieling en destructie. En voor wat? Geld? Macht? Hij vertelde mij met die blik dat hij er geen moeite mee had dit obstakel uit de weg te ruimen. Ik was niet van plan zijn destructieve aard uit te testen.
‘Sneller!’ huilde ik bijna van paniek, toen ik zag dat de bestuurder naast Van Schouten de auto omgooide en achter ons aan kwam.

Na een ernstig ongeval probeert de hoofdpersoon van dit boek haar leven weer op de rit te krijgen. Behalve met gezondheidsproblemen, kampt ze ook met het verdriet om haar te vroeg overleden vader, waar zij en haar tweelingzus een bijzonder goede band mee hadden. Op zoek naar nieuwe zingeving in haar leven besluit ze op te komen voor dieren in de vee-industrie. En zo komt het dat ze samen met drie mensen uit een activistennetwerk: de impulsieve Pam, de bedachtzame Paul en de aantrekkelijke Evert bij een varkensflat in Noord-Brabant belandt om een fokzeug te redden van een bestaan waarin geen plaats is voor ruimte, daglicht of liefde.
Het is het begin van een vlot geschreven, spannend avontuur waarin het viertal lugubere praktijken op het spoor komt en zelf ook in gevaar raakt. Ondertussen wordt de hoofdpersoon verliefd op de robuuste Dan; is het ware liefde of maakt hij deel uit van een sinister complot?

Over de auteur:
Janine Keijser (geboren 1980 in Leiden) studeerde Nederlands Recht aan de UvA, en werkte enige tijd als advocate bij een klein advocatenkantoor. Arbeidsongeschiktheid en het te jong overlijden van haar vader met wie zij een speciale band had, bezorgden haar een moeilijke tijd. Om weer uit het dal te kunnen klimmen besloot zij een boek te gaan schrijven. Als kind al hield ze van schrijven. In haar zoektocht naar zingeving kwam zij ook in contact met mensen die haar passie voor dieren en een betere wereld deelden. Janine voerde acties tegen dierenleed en begon artikelen te schrijven over dit onderwerp. Naast het schrijven werkt ze met dieren als healer en coach.
www.animalhealercoach.nl

De recensie zal binnenkort gepubliceerd worden op Boekenbijlage.nl

Met dank aan uitgeverij Elikser voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Titel: Rauw|Auteur: Janine Keijser
Uitgever: Elikser|ISBN: 9789089548665|Blz: 320

Rauw is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol
Bruna
Libris
AKO
Eci

© 2016, Wendy. All rights reserved

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *