In de brievenbus – Russisch Water van Caroline Ligthart

In een datsja aan de Wolga genieten Gijs en Alma van een bevroren wereld. Alma wil koste wat kost zwanger worden, maar vreest dat ze onvruchtbaar is. Gijs daarentegen heeft het gevoel dat zijn leven nog moet beginnen en durft geen keuzes te maken. Uiteindelijk verzint hij een bijzonder ritueel om Alma tegemoet te komen. Maar dan raakt hij meer kwijt dan hij lief is.

‘Van haar prijswinnende verhalen weten we al dat Ligthart een begenadigd stilist is met een lichte toets en een open blik. Deze kleine, subtiel, maar tegelijkertijd krachtig geschreven roman bevestigt dat. Russisch Water is dus niet slechts een mooi, licht tragisch verhaal over een man en een vrouw en hun onvervulde kinderwens, maar tevens een trefzekere illustratie van hoe zwaar het is keuzes te maken.
Je raakt altijd een ander.’
De Limburger

‘Directe, helder stijl, […]Ligthart heeft de pittigheid van Annie Schmidt.’
de Volkskrant

‘Indrukwekkende roman over een potentieel pijnlijk thema: de kinderwens.
Het is moeilijk te geloven dat Russisch Water een debuutroman is, zo gevoelig en geestig wordt de relatie met als zijn ups en downs neergezet. Misschien wel des te meer bijzonder, omdat hij helemaal vanuit het standpunt van Gijs is geschreven.’
Marja Pruis

Caroline Ligthart publiceerde korte verhalen in Hollands Maandblad, De Brakke Hond en De Revisor. Zij ontving diverse Vlaamse prijzen voor haar werk, o.m. van Het Belang van Limburg, Hendrik Prijs en De Brakke hond.
Russisch water werd genomineerd voor de VrouwDebuutPrijs 2010-2012

Titel: Russisch Water|Auteur: Caroline Ligthart
Uitgever: De Vrije Uitgevers|ISBN: 9789082335804|Blz: 160
Verschijningsdatum: februari 2015

Russisch Water
is ondermeer te bestellen bij Bol.com.

 

© 2017, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *