In de brievenbus – Selfies -Jussi Adler-Olsen

Ze zijn jong, knap, lopen in merkkleding en besteden dagelijks uren aan hun haar – en daarbij leven ze van een uitkering.
De jonge vrouwen denken alleen aan zichzelf, maar leiden een levensgevaarlijk bestaan, want langzaam maar zeker zijn ze een doorn in het oog geworden van een volstrekt labiel persoon die besluit om één voor één met al deze klaplopers af te rekenen.
In eerste instantie is het niet een zaak waar brigadier Carl Merck veel aandacht aan besteedt. Hij is erachter gekomen dat hij onvrijwillig een pion is geworden in de interne machtsstrijd binnen de politieleiding en hij moet snel handelen om het bestaan van afdeling Q veilig te stellen. Als hij tegelijkertijd een tip krijgt dat een splinternieuwe moordzaak in veel opzichten aan een onopgehelderde moord van lang geleden doet denken, heeft hij meer dan ooit behoefte aan het vlijmscherpe overzicht van zijn collega Rose. Maar Rose is met ziekteverlof, omdat afschuwelijke gebeurtenissen uit het verleden haar achtervolgen.
Carl, Assad en Gordon werken dag en nacht om het wijdvertakte mysterie rond de twee moorden op te lossen, maar steken de meeste energie in het helpen van Rose. Naarmate ze steeds dieper in haar verhaal graven, begrijpen ze dat zich een misdrijf heeft afgespeeld. Dan lijkt Rose plotsklaps ook nog eens van de aardbodem verdwenen.

Selfies is het zevende boek in de internationale bestsellerserie Q van Jussi Adler-Olsen (1950), de ongekroonde koning van de Scandinavische misdaadliteratuur.

Met dank aan Uitgeverij Prometheus voor het toesturen van een recensie-exemplaar, mijn recensie zal binnenkort gepubliceerd worden op Boekenbijlage.

Titel: Selfies|Auteur: Jussi Adler-Olsen
Uitgever: Prometheus| ISBN: 9789044628234| Blz: 496
Verschijningsdatum: maart 2017

Selfies is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com
AKO.nl
Eci.nl
Boekenwereld.com

© 2017, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *