In de brievenbus – Tamar – Monique Hoolt

Een vrouw stuift de hoek om, haar mantel wappert om haar benen, de sjaal om haar hals achtervolgt har als een fladderende kraai. Ze kijkt over haar schouder en stopt. Met haar vuist bonst ze op iedere deur in de straat, met haar andere arm klemt ze een bundel in een groene deken stevig tegen haar borst. “Help me alstublieft!” Een hoge overslaande stem.  Niemand doet open.

Oktober 1943. Tamar is negen  maande oud als haar moeder, op de vlucht voor Duitse soldaten, haar in de armen van een onbekende vrouw duwt. Het Joodse meisje groeit op in een pleeggezin en krijgt te maken met alle gevaren die de Tweede Wereldoorlog met zich meebrengt, van verraad en NSB’ers tot bombardementen.

Tamar is een verhaal over het maken van morele keuzes in oorlogstijd en wordt door drie vrouwen verteld. Machteloze kleine mensen zoeken naar verklaringen om iets gruwelijks te begrijpen, het politieke drama is gevat in een ontroerend en meeslepend verhaal. Hoe overleef je een oorlog als je niemand kunt vertrouwen?

 

Tamar is een knap debuut! De personages zijn beeldend neergezet. Hoolt ziet bovendien kans de emoties van de vrouwen en hun verschillende dillema’s op een subtiele en respectvolle wijze te verwoorden.
Boekenrecensente Hanneke Tinor-Centi

Over de auteur
Monique Hoolt(1965) woont sinds negen jaar in Le Marche. Op het Italiaanse platteland vond zij de rust haar roman te schrijven. Dat haar eerste boek zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog komt voort uit haar fascinatie voor deze zwarte periode in de geschiedenis.
Monique Hoolt is verder werkzaam als freelancer, online communicatie en copywriting.

Met dank aan Futuro Uitgevers voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Mijn recensie zal binnenkort gepubliceerd worden op Passie voor Boeken.

Titel: Tamar|Auteur: Monique Hoolt
Uitgever: Futuro Uitgevers| ISBN: 9789492221643|Blz: 214
Verschijningsdatum: Februari 2017

Tamar is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com
AKO.nl
Eci.nl
Boekenwereld.com

 

© 2017, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *