In de brievenbus – Van Tim naar Bertje – Vilan van de Loo

Kleine autobiografie van rouwen en liefhebben

“Borsthaar is heel fijn, maar lang niet zo prettig als de zachte vacht van een kat.”
lees het interview met Vilan van de Loo in De Telegraaf (21 maart 2017)

“Een week voor zijn twintigste verjaardag stierf mijn kleine rode kater Tim. We waren bijna zeventien jaar samen geweest. Leven zonder Tim, hoe dat moest wist ik niet. Hoe ga je verder na het verlies van een grote liefde? De een haalt de schouders op, de tweede huilt een tijdje en ik was de derde, die dacht: Waar is hij nu? En kan ik daar ook komen? Met die vragen begon een merkwaardige en bij vlagen even droevige als hilarische zoektocht naar de gestorven geliefde, die in mijn geval dus een rode kater was.

In dit boek vertel ik over die zoektocht en waar ik troost vond. Ik haal herinneringen op aan Tim en leg uit hoe hij van bange kat kon veranderen in een manpoes die graag op schoot lag. Ook beschrijf ik waarom ik zes weken na zijn dood naar het asiel ging om met Bertje thuis te komen. Dankzij hem ben ik weer gelukkig in de liefde. Daar voel ik me niet schuldig over. Want Tim heeft ons voor elkaar uitgezocht.”

De auteur
Vilan van de Loo studeerde Indische letterkunde en promoveerde op een biografie van Melati van Java. Ze publiceert over uiteenlopende onderwerpen en geeft lezingen. De rol van muze heeft Bertje van Tim overgenomen.
Vilan over Tim en Bertje in De Telegraaf.


Pers
“Ik vind Van Tim naar Bertje, een lief klein boekje, over een groot onderwerp. Het verlies van je huisdier. Voor iedereen die een huisdier heeft verloren, zeer herkenbaar.”
Blije Boekenwurm

Facebook
Huiskater Bert onderhoudt een eigen Facebook-pagina.
HuiskaterBert

Met dank aan LM Publishers voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Binnenkort mijn recensie.

Titel: Van Tim naar Bertje|Auteur: Vivan van de Loo
Uitgever: LM Publishers|ISBN: 9789460224355|Blz: 96
Verschijningsdatum: 2017

Bovenstaande tekst en foto is overgenomen van de site van LM Publishers.

Van Tim naar Bertje is onder andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en:

LM Publishers

[bol_product_links block_id=”bol_58ebd549e15e7_selected-products” products=”9200000073413266″ name=”Van Tim naar Bertje” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *