In de brievenbus – Vals alarm – Menno Oosterhoff

Vals alarm – Leven  met een dwangstoornis

Wat gaat er om in mensen met een dwangstoornis? Menno Oosterhoff put in dit boek niet alleen uit ervaring en kennis als psychiater, maar ook uit zijn eigen belevingen als dwangpatient.

 

De dwangstoornis is vooral bekend in de vorm van smetvrees of controledrang, maar er zijn meer, intrigerende, verschijningsvormen zoals ongewenste indringende voorstellingen over agressie of seks, permanente angst een ongeluk te veroorzaken, overgevoeligheid voor onvolledigheid en dwang om handelingen steeds opnieuw te doen.

In Vals alarm verweeft Oosterhoff zijn eigen verhaal – hij heeft al veertig jaar een dwangstoornis – met de verhalen uit zijn praktijk. Het resultaat is een sprankelend, informatief en vaak geestig, maar steeds respectvol portret van een dwangstoornis.

Menno Oosterhoff is (kinder-en jeugd) psychiater en werkt bij een grote GGZ-instelling. Hij is initiatiefnemer van het OCD Netwerk, www.dwang.eu en schrijft columns in Medisch Contact. Hij  kreeg in 2015 een eervolle vermelding bij de Psyche Mediaprijs voor de bevlogenheid waarmee hij begrip vraagt voor medische problemen; bij de Mediaprijs van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie kreeg hij in 2017 een eervolle vermelding voor zijn genuanceerd en positief schrijven over de psychiatrie. Oosterhoff is getrouwd en heeft vier kinderen.

 

Fotograaf auteursfoto: Hester Doove

 

Met dank aan Uitgeverij Lucht voor het toesturen van een recensie-exemplaar.

 

Titel: Vals Alarm | Auteur: Menno Oosterhoff
Uitgever: Uitgeverij Lucht| ISBN: 9789491729683|Blz: 367
Verschijningsdatum: mei 2017

Vals alarm is onder andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com

  

Gratis Verzending Top100 verzending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *