Buiten spel – Saskia Oudshoorn – Recensie

Buiten spel-framedEva heeft net haar studie journalistiek afgerond. Ze is ambitieus en heeft een missie: in één leven van iemand het verschil maken. Voordat ze begint met haar nieuwe baan wil ze er nog even tussenuit en boekt een reis naar New York. Hier ontmoet ze Stephen, een knappe student en ze voelt zich gelijk tot hem aangetrokken. Maar dan moet Eva wegens familieomstandigheden onverwachts terug naar Nederland en het contact met Stephen wordt verbroken. Als zij een tijdje later voor haar werk in Oostenrijk is loopt ze hem weer tegen het lijf. Dan ontdekt Eva iets over Stephen…

In Buiten spel is de hoofdrol toebedeeld aan Eva (Eefje). Het boek bestaat uit twee delen en wat opvalt is dat in het eerste deel het verhaal van Eva vanuit de eerste persoon wordt verteld en in het tweede deel vanuit de derde persoon. Eva maakt een zware tijd mee waarbij ze weer geconfronteerd wordt met nare herinneringen uit het verleden. Als ze verliefd wordt op Stephen zorgen juist deze herinneringen voor een terughoudendheid. De tweede verhaallijn, die van Stephen, is vanaf het begin in een wisselend perspectief. Bovenaan elk hoofdstuk staat een mooie pakkende en toepasselijke tekst in het Latijn en in het Nederlands. Buiten spel begint als een liefdesroman met af en toe licht erotische passages. Middenin het boek wordt het echt even spannend maar daarna neigt het verhaal weer meer naar een liefdesroman.

Buiten spel is het debuut van Saskia Oudshoorn. Het is een leuk verhaal om te lezen maar ik miste, vooral in het begin, een bepaalde mate van spanning. Met een betere verdeling van de spanning was het verhaal meer tot zijn recht gekomen. De auteur heeft een goede beeldende schrijfstijl met oog voor details, al konden deze soms iets te overheersend zijn. Ook worden er regelmatig net iets te lange zinnen gebruikt waardoor ik mijn aandacht er niet altijd goed bij kon houden. Daarnaast is aan dit boek toch wel te zien dat de auteur nauwkeurig is in haar opzet. De personages zijn prima uitgediept en de wijze van uitwerking maakt het mogelijk je in de personages te verplaatsen. Dit debuut, Buiten spel, is een goed begin, alleen vind ik het geen thriller maar een liefdesroman met een beetje spanning. Ik heb wel het idee gekregen dat er genoeg talent schuilt in deze auteur. Het boek heeft een open einde waar ik uit op maak dat er gedacht wordt aan een vervolg en ik ben daar zeker benieuwd naar.

3 ster

Deze recensie is eerder gepubliceerd op VrouwenThrillers.nl.

Titel: Buiten spel |Auteur: Saskia Oudshoorn
Uitgever: Boekscout|ISBN: 9789402222111|Blz: 260

Buiten spel is verkrijgbaar via:
Boekscout
Bol.com

© 2016, Wendy. All rights reserved.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *