4 sterren,  Beoordeling,  Genre,  Thriller

Central Park – Guillaume Musso – Recensie

  • Titel – Central Park
  • Auteur – Guillaume Musso
  • Uitgever – A.W. Bruna
  • Aantal pagina’s – 296
  • Uitgave – Paperback en ebook
  • ISBN –  9789044973648
  • Verschenen –  maart 2015
  • Genre – Thriller

Central Park-framed

Rechercheur Alice Schäfer opent moeizaam haar ogen. Langzaam wordt ze wakker. Ze ontdekt dat ze op een eenvoudig houten bankje zit en als ze naast zich kijkt ligt daar een man. Ze wil overeind komen maar dan blijkt dat haar rechterhand met boeien vastzit aan de linkerpols van de onbekende man. Wat doet ze hier? Wat is er gebeurd? Wie is die man? Gisteravond is ze in Parijs wezen stappen met haar vriendinnen maar verder gaat haar herinnering niet. De man blijkt Gabriel te heten en ook hij is een deel van zijn geheugen kwijt. Hij was gisteravond nog in Dublin maar verder weet hij ook niets meer. Samen ontdekken ze dat ze beland zijn in New York, Central Park.

De man was bewusteloos, niet dood. Ze nam de tijd om hem beter te bekijken. Kende ze hem? Een crimineel die ze achter de tralies had gezet? Een jeugdvriend die ze niet herkende? Nee, zijn gezicht zei haar helemaal niets.
Alice en Gabriel zijn op zoek naar een verklaring en gaan samen op onderzoek uit. Het verhaal Central Park is verdeeld in vier delen. Vele hoofdstukken beginnen met een quote of citaat van schrijvers en dichters. Er wordt regelmatig teruggesprongen in de tijd waar wordt verteld over het verleden van Alice. Herinneringen komen bij Alice naar boven. Maar het hoe en waarom over de manier waarop zij en Gabriel in Central Park zijn beland wordt lang niet prijsgegeven. Gabriel zijn aandeel in het verhaal is vaag te noemen. Een groot gedeelte kabbelt het verhaal een beetje voort en is er nog geen sprake van echte spanning. De herinneringen van Alice en haar verleden maken wel nieuwsgierig en ook mede door de mooie, beeldende schrijfstijl van de auteur zal de lezer willen blijven doorlezen.
‘Eindelijk scheurde de sluier voorgoed weg en kon ze haar herinneringen naar boven halen, de scherven van haar versplinterde geheugen vielen langzaam samen.’
En gelukkig maar dat ik door ben blijven lezen want de auteur heeft mij werkelijk weten te verrassen. Een verhaal waarvan ik eerst dacht, is dit het nou, totdat er diverse wendingen kwamen waardoor er plots een andere kant aan het verhaal bleek te zitten. En als je als lezer denkt te weten hoe het zit word je wederom verrast bij de ontknoping van het geheel. Heel knap gedaan! Mis je, net als ik, in het begin een bepaalde spanning en wil je daarom het boek wegleggen? Niet doen, want bij het boek Central Park zit het venijn in de staart.
sterstersterster
Central Park heb ik gelezen voor VrouwenThrillers.
Central park is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of bij Bol.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sterstersterster

 

 

 

Central Park heb ik gelezen voor VrouwenThrillers.nl

Central Park is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: