Genre,  Psychologische thriller

De helft van mijn ziel – Violet Leroy – Recensie

  • Titel – De helft van mijn ziel
  • Auteur –  Violet Leroy
  • Uitgever – Link
  • Aantal pagina’s – 280
  • Uitgave – Paperback en e-book
  • ISBN –  9789462321878
  • Verschenen –  juni 2014
  • Genre – psychologische thriller

 

Het verleden laat nooit los.

In 1969, in Los Angeles zien twee jongens hoe filmster Sharon Tate en haar gezelschap worden vermoord. Dit zal hun leven veranderen. Ruim veertig jaar later pleegt de veertienjarige Robin Goedhart zelfmoord door van het dak van het Crescas College te springen. Het Crescas College is een speciale school voor kinderen waarvan de ouders in het buitenland werken. Inspecteurs Dortlandt en Hofman onderzoeken deze zaak en het blijkt dat Robin gepest werd. De inspecteurs gaan samen naar het huis kijken wat Dortlandt net heeft gekocht. Als Hofman even naar buiten kijkt ziet hij een meisje met rode krullen en een jongen in een taxi stappen. Hij heeft er even een raar gevoel bij, maar staat er verder niet bij stil.

De jongen, Guus blijkt op een gegeven moment vermist te zijn. Als de inspecteurs op onderzoek uitgaan, blijkt het meisje, Arianne wel weer terug te zijn, maar ze weet verder niets te vertellen. Ze komen erachter dat er een verband is tussen beide zaken en het schijnt dat iemand het gemunt heeft op jonge kinderen. Een gruwelijke gebeurtenis uit het verre verleden blijkt ook te maken te hebben met deze zaak. Maar hoe of wat?

Op de cover zie je de helft van het gezicht van een meisje. Ze ligt op de grond en kijkt wezenloos voor zich uit. Na het lezen van het boek blijkt de cover perfect bij het verhaal te passen. De helft van mijn ziel vond ik een uitmuntende thriller om te lezen. De karakters worden uitgebreid beschreven, en zeker Dortlandt en Hofman leer je goed kennen. Brigadier Marie Schut, collega van Dortlandt en Hofman voelt zich soms wat onzeker bij haar mannelijke collega’s, ze heeft het gevoel niet altijd serieus genomen te worden door de mannen. Maar ze zijn een heel hecht team en hun gezamenlijke doel is de dader te vinden en zetten daar een heleboel voor opzij. Je voelt je dicht bij de personages staan en gaat zelfs van ze houden.

Het verhaal uit het verleden is gebaseerd op een ware gebeurtenis en Violet heeft daar een mooi psychologisch verhaal omheen geweven. Diverse thema’s komen aan bod zoals homoseksualiteit, pesten, posttraumatische stress stoornis, verlies en verwerking. De helft van mijn ziel is een combinatie van spanning en psychologie met sympathieke personages, een verhaal wat nog even na blijft sudderen.

 

De helft van mijn ziel heb ik gelezen voor Boekenbijlage.nl.

De helft van mijn ziel is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: