De IJsselbrief – Bertina Mulder – verschijnt 2 juni

Veerman Werner van het Deventer pontje vist een fles uit de IJssel met daarin een in het Engels geschreven brief, ondertekend door ene Mandy. De tekst doet vermoeden dat ze worstelt met haar bestaan. ‘We are destroyed and then we rebuild. That’s human nature, right?’ Wie is de vrouw achter de filosofische zinnen? Maak kennis met de mysterieuze briefschrijfster en volg de brief van Mandy naar Werner.

Bij het schrijven van De IJsselbrief liet de auteur zich inspireren door de waargebeurde vondst van de flessenpost en de vraag die iedereen zich stelde: ‘Wie is Mandy?’ Ze componeerde feiten en fictie tot een roman met een filosofische ondertoon.

Ik denk, dus ik ben’. Een uitspraak van Descartes. Maar wat als je denken door dementie wordt aangetast, wie ben je dan nog?

Lees de preview van De IJsselbrief

Het is een prachtig, heftig, confronterend en ontroerend verhaal met mooie personages die elk bijzondere kenmerken hebben.
Charles Kuijpers, recensent

Bertina Mulder (Winterswijk, 1962) woont in Epe. Samen met haar man runt ze sinds 1998 een huisartsenpraktijk in Emst. Daarnaast werkte ze jarenlang als (online) communicatiemedewerker. Sinds 2016 is ze zelfstandig tekstschrijver en webredacteur.
In 2014 nam Bertina een halfjaar verlof om op Curaçao haar debuutroman te schrijven. Ook haar eerste thriller, over de eerste bemande missie naar Mars, ontstond deels op dit zonnige eiland. Het feit dat Bertina’s naam op een microchip in de Marslander InSight meevloog naar Mars, genereerde in 2018 landelijk veel publiciteit.

Klik hier voor meer informatie over Bertina Mulder

Op zondagmiddag 4 juni is de boekpresentatie van De IJsselbrief in Pillow Luxury Boutique Hotel aan de IJssel te Deventer. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op het Facebook event.

Op donderdagavond 8 juni 2023 kun je Bertina Mulder ontmoeten in boekhandel Broekhuis Deventer, waar zij zal worden geïnterviewd door de beheerders van het boekenblog Samenlezenisleuker. Uiteraard kun je ter plekke ook een exemplaar van De IJsselbrief verkrijgen en laten signeren door Bertina.

De IJsselbrief | Bertina Mulder
Paperback 9789493193574 | 232 PAGINA’S | € 20,00
E-book 9789493192706 | € 6,99

LetterRijn & Neckar stromen samen verder
Sinds 1 april 2023 zijn uitgeverijen LetterRijn uit Leidschendam en Neckar uit Noordwijkerhout samengevoegd. Beiden gaan vanuit de vestigingsplaats Noordwijkerhout verder en behouden hun eigen identiteit; LetterRijn blijft thrillers en spannende verhalen uitgeven, Neckar richt zich op kinder- en jeugdboeken, romans en non-fictie.

In 2019 werd er door oprichter Theo van Rijn contact gelegd met Yfke van Vuurden en Alexander Roessen, waarna de basis werd gelegd voor voortzetting van LetterRijn. Sindsdien waren Van Vuurden en Roessen binnen LetterRijn betrokken als redacteur en vormgever. In 2021 werd daarnaast uitgeverij Neckar opgericht om een breder plan te trekken. Nu na 4 jaar heeft Theo van Rijn definitief de rol van uitgever achter zich gelaten, maar blijft Theo nog wel betrokken bij LetterRijn als redacteur, vormgever en raadgever.
Alexander Roessen is nu voor beide uitgeverijen het aanspreekpunt, Yfke van Vuurden verzorgt de redactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *