Genre,  Lichte literatuur,  Thriller & Spanning

De Marrense kerkmoord – S. Lucia – Recensie

  • Titel – De Marrense kerkmoord
  • Auteur –  S. Lucia
  • Uitgever – Elikser
  • Aantal pagina’s – 403
  • Uitgave – Paperback
  • ISBN –  9789089546845
  • Verschenen –  september 2014
  • Genre – Thriller & Spanning

Omschrijving

Ze hoorde een zware deur dichtklappen.
“Schiet op! Daar komt hij aan, toe nou Cees, toe nou,” fluisterde Steffi en zonder pardon duwde ze Cees de kerkbanken in. Ze hield haar vinger voor haar lippen om hem te gebaren stil te zijn. Hij deed haar na en legde zijn vinger ook op zijn lippen.
“Sstt,” fluisterde Cees. “Wij doen verstoppertje, hè?”
“Op je knieën,” fluisterde Steffi.
Daar vond Cees niets vreemds aan, want hij herinnerde zich dat nog wel van school wanneer ze met zijn allen naar de kerk gingen. Hij nam een matje van de haak en wilde gaan knielen.
“Nee, Cees, helemaal onder de bank. Helemaal plat gaan liggen.”

Steffi van Braendt, assistent-pathologie, worstelt met een slechte relatie en op een gegeven moment barst de bom. Steffi valt stomdronken in de armen van haar oude jeugdliefde Rayen, al herkent ze hem in eerste instantie niet. Totaal verward, na het beëindigen van haar relatie met Jasper, krijgt ze een ernstig ongeluk tijdens het oversteken van de straat. Ze ervaart daarbij een bijna-doodervaring en spreekt met een man die zich Otis noemt. Na haar ontslag uit het ziekenhuis keert ze terug naar haar geboortedorp en trekt tijdelijk bij haar nicht Catharina in. Steffi weet zich geen raad met de gevoeligheid die is ontstaan na haar ervaring.
Ondertussen wordt in het dorp, na dertig jaar, de moordzaak op de oude pastoor en zijn huishoudster Lina heropend. Steffi raakt betrokken bij het onderzoek. Ze wordt zo meegesleept dat ze in een hachelijke situatie terecht komt en opnieuw gered moet worden door Otis.

Recensie

Als Steffi zich net heeft los geworsteld uit een slechte relatie, krijgt ze een ernstig ongeluk waarbij ze een bijna-doodervaring ervaart. Ze spreekt met een man die zich Otis noemt. Na haar verblijf in het ziekenhuis trekt ze tijdelijk in bij haar nicht ( en beste vriendin) Catharina. Na de bijna-doodervaring merkt Steffi dat ze extra gevoelig is geworden en weet niet goed hoe ze hier mee om moet gaan. Als er een moordzaak van dertig jaar geleden wordt heropend, raakt Steffi betrokken bij dit onderzoek. Ze laat zich er in meeslepen met gevaar voor eigen leven. Wederom komt ze in contact met Otis.

Een lichtgevende man uit de hemel die tegen haar zei dat het een aards cliché was om te denken dat het Gods wil was wanneer haar lichaam zou sterven.’

In de eerste hoofdstukken van De Marrense kerkmoord heb ik kennisgemaakt met de vele personages die een rol spelen in dit boek. Deze hoofdstukken waren dan ook niet vlot te lezen en een goede concentratie was wel even noodzakelijk. Daarna komt er meer vaart in het verhaal en ging het mij steeds meer intrigeren. Als vanzelf werd ik meegevoerd naar de ontknoping. Spanning, een tintje spiritualiteit en een vleug romantiek, allemaal te vinden in dit boek. De meeste personages zijn sympathiek en door de goede uitwerking van hun karakters heb ik met ze leren kennen en met ze mee kunnen leven. Zeker het verhaal van de hoofdrolspeelster Steffi heeft mijn volle aandacht gehad, omdat ik wel open sta voor een beetje spiritualiteit.

Je zult met je gevoelige intuïtie moeten leren leven,” zei Hindrik. “Houd je wereld klein, dat is de enige manier om dicht bij jezelf te kunnen blijven en gelukkig te zijn.

De cover is niet heel opvallend, maar toch heeft het wel iets. Maar ik twijfel of iemand dit boek snel zou oppakken in de boekwinkel en dat is jammer. Het onderwerp is uniek bedacht en het is eens heel iets anders dan een standaard misdaadroman. De Marrense kerkmoord is een goede mix van diverse genres met diverse levenswijsheden daarin verweven.

De Marrense kerkmoord heb ik gelezen voor Boekenbijlage.nl.

 

De Marrense kerkmoord is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Uitgever of bij Bol.com.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: