De paardenfluisteraar – Calypso’s veulen – Gina Mayer – Recensie

In het wilde Canada staat een wit slot: Snowfields. Op dit internaat worden de beste ruiters van de wereld opgeleid en getraumatiseerde paarden genezen.

Sinds Zoë’s vriend Cyprian zijn zwaar getraumatiseerde paard terug heeft gevonden, heeft hij geen tijd meer voor haar. Elke vrije minuut is hij bezig om het vertrouwen van zijn appaloosa-hengst terug te winnen. Als Zoë op een avond met Cyprian wil gaan praten, ziet ze een indringer op het schoolterrein. En die is maar op één ding uit: een heel waardevol veulen…

Calypso’s veulen is het 6e deel van de serie.

Zoë moet er best aan wennen. Normaal ging ze in het weekend altijd samen met Cyprian op een buitenrit, maar elke vrije minuut is Cyprian bij zijn zwaar getraumatiseerd paard Eclipse. Door omstandigheden was hij het paard kwijtgeraakt, maar heeft het gelukkig teruggevonden. Maar door het zware trauma dat het paard heeft opgelopen, moet hij nu het vertrouwen van Eclipse terug zien te winnen. En voor Zoë heeft hij dus totaal geen tijd. Terwijl ze inmiddels een setje zijn. Zoë voelt zich in de steek gelaten. Maar wat ze nu ook heel spannend vindt is dat Calypso, het paard van mevrouw De Cresco, binnenkort moet bevallen. Mevrouw De Cresco is de strenge adjunct-directrice die van haar paard houdt alsof het haar kind is en ze is dan ook erg bezorgd over de merrie. Op een avond gaat Zoë naar de vaste plek van haar en Cyprian. Maar hij is er niet, wat haar heel verdrietig maakt. Op de terugweg naar het kasteel ziet ze iemand rondsluipen en degene glipt de stallen in. De stallen waar Calypso momenteel verblijft ter voorbereiding op de bevalling …

De indringer was nergens te bekennen. Zou hij zich daar in de duisternis verstoppen?

Calypso’s veulen start met cursief gedrukt gedeelte, welk personage hier aan het woord is, is onbekend. Van daaruit volgen we de nieuwe belevenissen van Zoë, in de derde persoon. Ze heeft het een beetje moeilijk heeft omdat ze Cyprian mist. Ze snapt het wel, dat Cyprian even andere dingen aan zijn hoofd heeft, maar hij kan haar er misschien ook een beetje in betrekken. In dit deel wordt het voortvarende karakter van Zoë weer duidelijk neergezet wat haar wat problemen oplevert. Ze bedoelt het goed, maar het voortvarende en soms eigenwijze levert niet alleen problemen op, het brengt soms ook gevaar. Gevaar waarbij anderen in betrokken worden. Ook het karakter van Mevrouw De Cresco wordt in dit boek meer uitgediept en men leert een andere kant van dit personage kennen.

‘Opnieuw leek ze een ander persoon, een hartelijke dubbelgangster van de ijskoningin die Zoë zo goed kende.’

De ontwikkelingen volgen elkaar in een razendsnel tempo op, en er is een hoge spanningsboog aanwezig. De schrijfstijl is eenvoudig wat het toegankelijk maakt, ook voor de minder ervaren lezers in de doelgroep. Dit deel valt moeilijk weg te leggen, spannende fragmenten worden afgewisseld met mooie cliffhangers. Met een fijne uitwerking naar een climax. Maar dit boek is niet alleen spannend, het heeft ook veel leerzame thema’s in zich. Zoals geduld hebben en je zelf kunnen zijn. Andere thema’s zijn bijvoorbeeld wraak en geheimen. Calypso’s veulen is een van de spannendste delen in deze serie. Voor de liefhebber die van paarden houdt, maar die ook van een goed spannend boek houdt.

Wederom een heerlijk deel in de serie De paardenfluisteraar, ik ben fan!

5*****

Wendy Wenning

Met dank aan uitgeverij Pelckmans voor het recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *