4,5 sterren,  Beoordeling,  Genre,  Kinder & Jeugdboeken

De trap naar de hemel – Susanne Koster – Gelezen

De trap naar de hemel

Omschrijving ( achterflap)

Vanaf het moment dat Marika Martijn ontmoet, verandert haar leven. Niets doet er meer toe, behalve Martijn. Hij is een oudere, zwijgzame jongen die altijd in het zwart gekleed is. Ze wordt verliefd op hem. Hij lijkt alles over haar te weten, maar zij weet bijna niets van hem.
Als Marika in de zomervakantie voor Martijns oma gaat zorgen, hoopt ze meer over hem te weten te komen. Wanneer zijn oma haar een foto van zijn overleden moeder laat zien, schrikt Marika enorm en wordt Martijn woedend. Hij dwingt Marika geen vragen meer te stellen. Maar zij wroet stiekem verder in zijn verleden zonder te beseffen dat ze in gevaar kan komen. Totdat het te laat is en Marika geen kant meer uit kan.

Hij leek feilloos te weten wat ze dronk. En hij keek. Onafgebroken. Keek alsof hij in haar kon kijken.

Het verhaal heeft al gelijk een mysterieuze uitstraling. Maakt nieuwsgierig en ben benieuwd wat de rest van het verhaal mij gaat brengen.

De trap naar de hemel heb ik geleend bij de bibliotheek en is een uitgave uit 2004. Inmiddels is er een nieuwe uitgave verschenen.

Het boek is inmiddels uitgelezen en ik heb er van genoten. Het  mysterieuze gehalte is op hoog niveau aanwezig waardoor ik dit boek in één ruk heb uitgelezen. De spanning is intens en het psychologisch tintje maakt het geheel compleet. Susanne Koster heeft een vlotte en fijne schrijfstijl en het heeft mij totaal geen moeite gekost om het verhaal goed te blijven volgen.

De trap naar de hemel valt onder het genre Kinder & Jeugdboeken, maar wat mij betreft zijn er ook volwassenen die van dit boek zullen genieten. Een aanrader!!

stersterstersterster half

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: