4 sterren,  Beoordeling,  Genre,  Roman

De vrouw die ik was – Lisette Thooft – Recensie

  •  Titel – De vrouw die ik was
  • Auteur –  Lisette Thooft
  • Uitgever –  Q
  • Aantal pagina’s – 176
  • Uitgave – Paperback en e-book
  • ISBN –  9789021450452
  • Verschenen –  mei 2014
  • Genre – roman

 

Lisette Thooft is schrijfster, spreekster, coach en freelancejournaliste voor onder meer Happinez. Daarnaast is zij voorzitter van de Kring voor Mythosofie. Ze schreef zestien non-fictieboeken over spiritualiteit en emancipatie, zoals De onverzadigbare vrouw ( en de afwezige man) en Wie domme dingen doet wordt wijs. Zij werkt nu aan haar tweede roman, Een slechte moeder.

 Marise van Hout is gek van sprookjes, maar ziet overal heksen: haar stiefzus, haar vriendinnen en de collega die met haar man Jasper flirt. Jasper moet voor een project een aantal weken naar Moldavie en zal met de verjaardag van Marise nog niet terug zijn. Zijn vrouwelijke collega gaat ook mee en dat zint Marise helemaal niet. Haar verjaardag viert ze samen met haar vriendinnen en na haar verjaardag gaat zij, ondanks dat Jasper dan nog niet terug is, een week met haar vriendinnen naar de Zwitserse bergen. Die week zal voor Marise de nodige verandering brengen.

Ze was veel gevoeliger dan ze zelf besefte’.

De roman De vrouw die ik was is een dun boekje wat lekker snel wegleest. Marise en Jasper leven een beetje langs elkaar heen en ook met haar dochter Jorinde heeft Marise niet het contact wat ze graag zou willen. Ze is bang haar geliefde en haar dochter kwijt te raken. Maar ligt het aan Jasper en Jorinde, of ziet Marise zelf misschien de dingen verkeerd? Zelfs bij haar vriendinnen wil ze niet alles kwijt en laat ze zeker niet het achterste van haar tong zien, waardoor ze zich soms alleen voelt staan met haar onzekere gedachten. 

‘Zij borg haar geheimen diep in haar hart’.

De vrouw die ik was is een sprankelend verhaal met levensechte dialogen. Over een vrouw die zichzelf tegenkomt en er achter komt dat het leven niet alleen uit sprookjes bestaat. De gedachtes en onzekerheden van Marise zijn herkenbaar, goed beschreven en ik kon mij goed inleven in het verhaal van Marise. Een verhaal over gevoelens en veranderingen en wat er voor zorgt dat je even stilstaat bij jezelf, maar wel geschreven met enige vorm van humor wat het een heel plezierig boek maakt om te lezen. Ik heb er in ieder geval van genoten en geef deze roman vier sterren.

sterstersterster

De vrouw die ik was is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of bij Bol.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: