De vrouw die niet zwijgen wilde – John Brosens – Recensie

De vrouw die niet zwijgen wilde-framed

Bella is laboratoriummedewerkster bij levensmiddelen producent Filoux. De producent is bezig met de ontwikkeling van Coolspread, een nieuw soort margarine dat ook bij hoge temperaturen compact en smeerbaar blijft. Dit kan wel eens het succes worden dat de producent kan redden van een dreigend faillissement. Maar Bella ontdekt dat er een aantal toevoegingen in deze margarine een fatale bijwerking hebben. In plaats van dat het concern hiermee aan de slag gaat, willen ze dit in de doofpot stoppen en het product gewoon op de markt brengen. Bella wil dit voorkomen maar de tegenwerking die ze krijgt is groot. Zo groot dat ze moet vrezen voor haar eigen leven.

Op het moment dat Bella in haar bed overeind schoot zag ze de gestalte duidelijk afgetekend door de deuropening op zich afkomen. Hij had een langwerpige lap stof in de linkerhand, misschien een handdoek om haar mee te smoren.

In De vrouw die niet zwijgen wilde komen door toeval Bella en Felix met elkaar in contact en samen gaan ze het gevecht aan tegen het concern Filoux. Twee personages die een sympathieke uitstraling hebben en waar je als lezer meteen een goede klik mee krijgt. Beide personages karakteriseren zich als een echte einzelgänger, wat hoogstwaarschijnlijk ook de reden is dat ze meteen goed met elkaar kunnen opschieten. Vanuit een wisselend perspectief volg je hun verhalen die geleidelijk onderling in verband komen te staan. De meerdere verhaallijnen zijn goed te onderscheiden van elkaar en de auteur laat de overgang van de lijnen soepel verlopen.

De vrouw die niet zwijgen wilde behelst een aansprekend thema dat de auteur samengevat heeft in een pakkend en spannend verhaal. Doordat het boek vanaf de start een interessant onderwerp bevat en onverwijld een goede spanning, is het een boek dat pakt en op enerverende wijze de lezer meesleept. Geen boek dat je even makkelijk terzijde legt. Het is onderhoudend en de personages zijn representatief. Voortdurend worden er verrassende aspecten verwerkt in het verhaal wat het nog meer aantrekkingskracht geeft. Het privéleven van Felix speelt hier in een grote rol en de toevoeging van een beetje romantiek in het verhaal maakt het geheel compleet.

Een snerpende pijn trok door haar linker bovenarm. Ze kreeg water binnen en hoestte en proestte. En zonder enige overgang werd alles zwart.’

John Brosens is auteur van jeugdboeken en thrillers die zich kenmerken door de vlotte stijl en pakkende scenario’s. De vrouw die niet zwijgen wilde is het eerste boek en dus ook de eerste thriller die ik heb gelezen van deze auteur, maar het zal zeker niet alleen bij deze thriller blijven. De auteur heeft mij aangenaam weten te verrassen en het verbaast mij eigenlijk dat ik als fervent thrillerliefhebber de thrillers van John Brosens nog niet had ontdekt. Kortom, deze thriller is een aanrader voor de thrillerfans.

Deze recensie is eerder gepubliceerd op Boekenbijlage.nl

Titel: De vrouw die niet zwijgen wilde |Auteur: John Brosens
Uitgever: Mira Loves Books|ISBN: 9789492343031|Blz: 308

De vrouw die niet zwijgen wilde is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Mira Loves Books
Bol.com
Boekenwereld.com
Bruna.nl
AKO.nl
Eci.nl

© 2016, Wendy. All rights reserved.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *