De derde Book&Club titel is live: Honolulu King van Anne-Gine Goemans

Persbericht, Amsterdam 2 februari 2018

BOOK&CLUB: PITTIGE DISCUSSIE-VIDEOS VOOR LEESCLUBS EN SCHOLEN

 

 

AMSTERDAM – Op 2 februari lanceerde Book&Club, het online video-platform voor leesclubs, de nieuwste titel: Honolulu King van Anne-Gine Goemans.

Samen met auteur Anne-Gine Goemans koos Book&Club de zeven belangrijkste discussie-thema’s van Honolulu king, speciaal voor leesclubs.
Over deze zeven thema’s en de bijbehorende discussie-vragen maakte Book&Club video’s met de auteur. Die video’s gebruiken leesclubs tijdens de boekbespreking. Ze brengen Anne-Gine bij de leesclubs ‘aan tafel’ en zorgen voor verdieping, verrijking en structuur van de discussies.

 

De discussie-video’s

Elke van de zeven thema-video’s duurt circa twee minuten. Daarna kiest de leesclub een (of meer) van de vier bijbehorende discussie-vragen. Dat is het startschot voor de discussie. De vragen zijn van verschillend niveau, van persoonlijk tot filosofisch. Uitgepraat? Dan start de leesclub de volgende thema-video.
Gebruik van de video’s levert een bijzondere en intieme ervaring op. Gemiddeld duurt een Book&Club leesclub, inclusief de discussies, ongeveer anderhalf á twee uur. Alle video’s zijn te zien op Bookenclub.nl.

Extra: 7 emails die het lezen van Honolulu King nóg leuker maken

Bij Honolulu king krijgen leesclubs, naast de discussie-video’s, nog iets bijzonders: zeven emails met extra’s die het lezen nóg leuker maken:

  • Een Spotify playlist met Hawaii muziek, voor tijdens het lezen.
  • Foto’s van de research die de auteur deed voor dit boek.
  • De belangrijkste recensies van Honolulu king.
  • en meer.

Tarieven

Leesclubs krijgen twee maanden toegang tot de Honolulu king discussie-video’s voor € 12,50. Bibliotheken en boekhandels die in-house een leesclub organiseren, betalen € 17,50. En scholen die de video’s gebruiken, betalen € 24,95.
Naast toegang per titel, biedt Book&Club ook verschillende abonnementen die toegang bieden tot alle titels.

Kortingsactie: 25% korting

Leesclubs, bibliotheken, boekhandels en scholen krijgen tot 31 maart 25% korting op de discussie-video’s van Honolulu king, via deze link, met kortingscode: 20180202-HK-Launch-20180401

Eerdere Book&Club titels: Auke Hulst en Roxane van Iperen

Auke Hulst is de eerste auteur die geselecteerd werd door Book&Club, met zijn boek En ik herinner me Titus Broederland (genomineerd voor de Libris Literatuurprijs Longlist 2017). De tweede auteur is Roxane van Iperen met haar boek Schuim der aarde. Dit boek werd verkozen tot Hebban Leesclubboek van het Jaar 2016. Alle discussie-video’s zijn te zien zijn op Bookenclub.nl.

Book&Club is onafhankelijk en niet verbonden aan een uitgever. Het is een initiatief van Marc Barteling, tevens oprichter van Whyilovethisbook.com: boekentip-video’s van één minuut, gemaakt met lezers en schrijvers.

Quotes van Book&Club leesclubs

  • “Auteur en leesclub ontmoeten elkaar op huiskamerniveau waardoor een bijzondere sfeer, een intiem onderonsje ontstaat.”
  • “De leesclub met een verrassende extra dimensie”
  • Een geweldige manier om leesclub en schrijver samen te brengen!”

 

Ook interessant

ProBiblio start pilot met Book&Club discussievideo’s

AMSTERDAM – ProBiblio, de fullservice organisatie voor de bibliotheeksecor in de regio Noord- en Zuid-Holland, is in samenwerking met Book&Club een pilot gestart met tien bibliotheken in haar werkgebied. Bibliotheken krijgen van ProBiblio een halfjaar abonnement op Book&Club, om zo leesclubs in hun regio te ondersteunen.

Meer titels

Er komen nog veel meer titels aan. Wie op de hoogte wil blijven, kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

Warme tante gezocht

Om groei te realiseren, zoekt Book&Club familie. Het liefst een fijne, warme tante. Book&Club heeft het concept, de video’s, de contacten en de productieflow. Onze tante heeft bereik onder lezers en financiële armslag om ons te steunen. In ruil daarvoor mag zij bijvoorbeeld onze nieuwe titels een maand eerder publiceren dan ieder ander. Want daar ben je familie voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *