Detective in de Achterhoek

———–Persbericht—————

Utrecht, 12-3-2018

Het Achterhoekse antwoord op Midsomer Murders?

Een IJslandse detective in de Achterhoek; een roman over volksverhalen en hackers.

Auteur Kevin de Haan debuteert deze week met Het Bos van de Legenden; een moderne detectiveroman die zich afspeelt in een fictief gebied bij Gaanderen. Met de publicatie van het boek krijgt de Achterhoek een eigen detective.

“De Achterhoek is met zijn historische coulissenlandschap, zijn volksvertellingen en landhuizen de ideale plek om een Nederlands moordmysterie te laten plaatsvinden,” aldus de auteur. “Daarbij is het voorzien van een modern tintje, er komt namelijk ook digitaal speurwerk in voor.” Op die manier combineert de roman de liefde voor klassieke detectiveverhalen met een vleugje moderne techniek.

 

Het verhaal gaat over het beveiligingsbedrijf van de half-IJslandse Laufey Gísladóttir, dat door een rijke zakenman ingehuurd wordt om een horlogediefstal op te lossen. Tijdens de klus wordt het bedrijf echter doelwit van een onbekende hacker, en wordt één van de bewoners van de villa vermoord aangetroffen in het aangrenzende bos.

De roman maakt deel uit van een reeks, waarvan het tweede deel naar verwachting in het najaar van 2018 zal verschijnen.

 

De verkoopprijs van deze paperback bedraagt €18,50. Het boek is verkrijgbaar via www.boekenbestellen.nl en is ook te bestellen in diverse boekhandels.

ISBN: 978-90-828122-0-6

website: www.islasecdetectives.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *