4 sterren,  Beoordeling,  Genre,  Literaire thriller

Dode mannen moorden niet – Roos Boum – Recensie

  • Titel – Dode mannen moorden niet
  • Auteur –  Roos Boum
  • Uitgever – Free Musketeers
  • Aantal pagina’s – 226
  • Uitgave – Paperback
  • ISBN –  9789048432301
  • Verschenen – maart 2014
  • Genre – literaire thriller

Roos Boum (1963) woont in Zuid-Frankrijk. Zij debuteerde in 2007 met de bestseller Valse Salie, haar autobiografie over kindermishandeling door Münchhausen by proxy. Boum legt de ziel van de mens bloot in haar maatschappijkritische verhalen, daarbij leidt ze de lezer graag om de tuin en staat bekend om haar ijzersterkte, onverwachte verhaaleinden.

In 2007 word het zusje van Rico op gruwelijke wijze vermoord. Zijn vader wordt in eerste instantie als verdachte aangemerkt, maar bewijs is er niet. Rico woont op dat moment samen met Kim, maar Rico kan het gebeuren niet goed verwerken. Hij verbreekt zijn relatie en het contact met zijn ouders en vertrekt naar Australië.

Vier maanden geleden is mijn zusje vermoord. Margootje met haar wilde rode haren. En ik ga de klootzak vinden die haar zo gruwelijk heeft afgeslacht als een varken.’

Als Rico een aantal jaren later hoort dat zijn vader vermist is, gaat hij voor een tijdje terug naar Nederland. Hij komt er achter dat er meer soortgelijke moorden zijn gepleegd, een vermissing van een peuter wijst ook naar dezelfde dader en hij gaat op onderzoek uit om de moordenaar van zijn zusje te vinden.

De cover van Dode mannen moorden niet is heel apart te noemen en als je het boek op een bepaalde manier vasthoudt is het net of er een soort reliëf in het boek gedrukt zit.

Dode mannen moorden niet is absoluut geen boek wat je snel uitleest. Er zijn meerdere verhaallijnen, ook verteld door meerdere personages met wisselende perspectieven. De eerste hoofdstukken moest ik mij goed concentreren om alles goed te kunnen blijven volgen. Ik maakte kennis met de belangrijkste personages in het boek, en vooral Rico krijgt veel aandacht van de schrijfster. Na de eerste hoofdstukken laat het verhaal zich al een stuk makkelijker lezen. De schrijfstijl van Roos Boum was even wennen, waardoor ik langer over het boek gedaan heb dan ik van mijzelf gewend ben.

De verhaallijn in Dode mannen moorden niet is origineel, heeft verrassende wendingen en een zeer onverwachte ontknoping. Conclusie: geen gemakkelijk boek om te lezen, maar zeker wel een thriller die de moeite waard is!

sterstersterster

Dode mannen moorden niet heb ik gelezen voor VrouwenThrillers.nl.

Dode mannen moorden niet is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of Bol.com.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: