Doelwit Åland – Jaap Jonker – Leesfragment

Op 26 augustus 2022 verschijnt bij uitgeverij LetterRijn de thriller Doelwit Åland van Jaap Jonker. Het is het eerste deel in de Jacob Noordland-serie. Het boek is eerder in eigen beheer uitgebracht in 2020 en heeft na een grondige herziening nu onderdak gevonden bij onze uitgeverij. Hoewel fictie geeft het toch een aardig inzicht in de beweegredenen van Zweden en Finland om zich aan te sluiten bij de NAVO.

Over Doelwit Åland

Winter 2018. De Nederlandse hoofdinspecteur Jacob Noordland hoopt op een witte en rustige kerstvakantie op de Finse Åland eilanden, midden in de Oostzee. Het sneeuwt er inderdaad en koud is het ook. De rust is echter ver te zoeken. Door de contacten met zijn Ålandse collega Eeva Loitonen raakt hij diep betrokken bij een lang voorbereid Russisch plan om deze strategisch gelegen eilanden te annexeren. Dit culmineert in een stormachtige januarinacht vol actie op zee en op land en in een opwindend begin van 2019. Lukt het Jacob en Eeva, geassisteerd door eenheden van de Finse grenswacht, om te voorkomen dat Åland wederom onder Russisch bestuur komt te staan?

Over de auteur

Jaap Jonker (1956) heeft gewerkt als stuurman bij de koopvaardij en als operationeel officier bij de Koninklijke Marine. Daarna heeft hij gedurende vele jaren diverse internationale functies bekleed bij een Nederlands defensiebedrijf. Sinds 2022 is hij gepensioneerd. Doelwit Åland is het eerste boek in de geplande Åland-trilogie. Het vervolg staat op stapel. Jaap woont met vrouw en hond afwisselend in Hengelo en op de Finse Åland eilanden.

Het boek telt 240 pagina’s en zal in de winkel € 19,00 gaan kosten. Het e-book kost € 6,99.

DoelwitAland-Inkijkexemplaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.