Duister en scherp literair thrillerdebuut – Persbericht

Persbericht
Amsterdam 11 oktober 2016

de-laatste-riten

Duister en scherp literair thrillerdebuut.
Op 18 oktober verschijnt De laatste riten van Jess Kidd bij HarperCollins Holland.
In deze gewaagde misdaadroman volgt de lezer Mahony, die als kind in de steek is gelaten door zijn moeder. Jaren later, het is dan midden jaren zeventig, keert hij terug naar zijn geboortedorp Mulderrig in Ierland, om uit te zoeken wat er is gebeurd. Zijn gegraaf in het verleden veroorzaakt rumoer in het anders zo rustige plaatsje. Mahony komt er tijdens zijn zoektocht achter dat zijn moeder Orla vroeger een rebelse tiener was, die het dorp liever kwijt dan rijk was. Tegelijkertijd laten allerlei verdwenen gewaande dorpsgenoten ineens hun gezicht zien. Of zien de dorpsbewoners dingen die er niet zijn? Leeft Mahony’s moeder nog? Niemand laat iets los, terwijl Mahony zeker weet dat de dorpelingen meer weten.

De laatste riten is het resultaat van excentrieke personages en bedrieglijke plotwendingen. Betoverend, lief, lyrisch en gewelddadig, en alles doorweven met duistere humor.

 

Auteur

jess-kidJess Kidd behaalde een PhD in CreativeWriting waarvoor zij onderzoek deed naar misdaadfictie en magisch-realistische teksten. Haar roots liggen in Mexico (Mayo), maar zij is opgegroeid in Londen, waar ze nog steeds woont samen met haar dochter . De laatste riten is haar debuut. Haar volgende boek zal in 2017 bij HarperCollins Holland verschijnen. Het Ierse dorpje Mulderrig, hoewel fictief, heeft een magische aantrekkingskracht op de schrijfster en zij droomt ervan zich in de komende twee jaar ergens langs de Westkust van Ierland te vestigen.

 

De laatste riten – Jess Kidd–- ISBN 9789402751550 – PB €19,95 / e-book € 13,99

Harper Collins Holland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *