Dwaze dates of echte liefde – Krista van der Hulst – Gastrecensie Mieke Wijnants

OVER DE AUTEUR:

Voor Krista van der Hulst (1981) was schrijven van kleins af aan al een grote hobby. Op de basisschool maakte ze kleine verslagen van de vakanties in Frankrijk met haar ouders en schreef ze stukjes voor de schoolkrant. Vooral op de middelbare school sloeg haar fantasie op hol en schreef ze allerlei soorten verhalen; comedy, thriller, horror, avontuur en combinaties daarvan. Daarna werd haar leven gevuld met de studies (Bouwkunde en Beleid, Communicatie en Organisatie), diverse bijbaantjes en haar andere passie dansen en raakte het schrijven op de achtergrond.

Toch besloot ze weer te gaan schrijven en het ook serieus aan te pakken. Een aantal korte verhalen van haar zijn inmiddels gepubliceerd, waaronder het verhaal Niets is wat het lijkt in de bundel Schrikkelbruid van uitgeverij PAMAC. Verder schrijft ze een vaste driemaandelijkse column. Ze vindt het leuk om zich in diverse genres te ontwikkelen. Wat dat betreft streeft ze een veelzijdigheid en afwisseling na in haar schrijfwerk die zij ook graag heeft in de rest van haar leven. Met de chicklit Dwaze dates of echte liefde komt haar droom van het publiceren van een boek uit.

OVER DE COVER:

Een rode ondergrond en in het midden een hartenvrouw passend bij de titel van dit boek. Mooi!

ACHTERFLAP:

Lieke, een 28 jarige tekstschrijfster bij een vrouwenblad, moet een nieuwe start maken na de verbroken relatie met haar vriend Mark. Haar vriendinnen Andrea (de naïeve katten- en kindervriend) en Natasha (de mannenvreter) proberen haar te helpen. Gedrieën stappen ze middenin de soms hilarische wereld van versieren en versierd worden. Terwijl Lieke wegwijs probeert te worden in een doolhof van daten, mannen en seks, worstelt ze met haar positie op haar werk. Ze krijgt de kans van haar leven, maar die kan ze pas waar maken als ze onder ogen ziet wat ze mist. De positie in haar waterpoloteam staat onder druk, evenals de relatie met haar ouders. Lieke gaat op zoek naar antwoorden die allesbepalend zijn en moet heel wat kikkers kussen om te ontdekken wie er bij haar past… en wat ze wil in het leven en de liefde.

Dwaze dates of echte liefde: een roman met een lach en een traan over grote liefdes, vriendschap en ambitie die je doet meeleven met de sympathieke heldin. Herkenbaar, romantisch en een beetje stout.

OVER DE INHOUD EN MIJN MENING:

Het gelukkige leven van Lieke verandert drastisch als haar relatie met Mark plotseling uitgaat. Lieke kan hem niet vergeten en vraagt hulp aan haar vriendinnen. Die weten wel hoe ze haar kunnen helpen, maar of dit ook de juiste weg is?

Het verhaal van Lieke zal voor velen herkenbaar zijn, omdat het vaak de gewone alledaagse situaties betreft die Lieke meemaakt. Al zijn er ook gebeurtenissen die niet iedereen zal beleven, zoals speeddaten, belandt ze voor een onderzoek dat ze doet voor haar werk in een SM-kelder en ziet ze bejaarden het voorspel bedrijven.

Op zoek naar de ware liefde komt Lieke zichzelf vaak tegen en moet ze haar onzekerheden overwinnen. Ze heeft leuke dates, maar ook hele foute. Aan een van haar dates houdt ze een seksminnaar over die ze kan bellen als ze er behoefte aan heeft. Door haar turbulente leven is Lieke snel afgeleid en komt de relatie met haar ouders onder druk te staan. Ook op haar werk en waterpolo loopt het allemaal niet lekker. Ze beleeft leuke en fijne momenten, maar ook verdriet komt om de hoek kijken.

Zal Lieke tot inkeer komen en gaan beseffen waar het echt om draait in het leven en de liefde?

Chicklit is normaliter niet echt mijn ding, tenzij het een goede verhaallijn heeft, enigszins realistisch, humoristisch, romantisch en vlot leest. En hieraan voldoet dit boek ruimschoots.

Hoewel Dwaze dates of echte liefde het debuut is van de auteur heb ik hier tijdens het lezen niks van gemerkt. Ze schrijft boeiend, vlot, humoristisch en het leest als een trein. De hoofdstukken zijn kort wat ikzelf altijd plezierig vind. Het karakter van Lieke wordt voldoende uitgediept waardoor ik mij goed kon inleven. De echte chicklitlezer/liefhebber zal zeker genieten van dit boek. Ik ben zeer benieuwd naar haar andere genres.

****

Titel: Dwaze dates of echte liefde|Auteur: Krista van der Hulst
Uitgever: Zilverspoor|ISBN: 9789490767433|Blz: 304
Verschijningsdatum: februari 2014

Dwaze dates of echte liefde is onder andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:

[bol_product_links block_id=”bol_593a2eb32574b_selected-products” products=”9200000022841009″ name=”Dwaze dates” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Mieke Wijnants

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *